BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz “Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler” alanında lisansüstü eğitim verecek

Yayın Tarihi : 17/10/2017

Yükseköğretim Kurulunca, Türkiye'de her bin kişiye bir doktoralı insan hedefi kapsamında, Üniversitemiz “Sürdürülebilir  ve Akıllı Kentler” alanında araştırma görevlisi yetiştirecek. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için doktoralı insan gücünün artırılması gerektiğini belirterek, YÖK'ün kararı doğrultusunda Üniversitemizin Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler alanında 3 araştırma görevlisi kadrosu verildiğini söyledi.  

Rektör Uzun, YÖK’ün belirlediği hedefler doğrultusunda verilen kararın Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılama doğrultusunda önemine vurgu yaptı.

“Enstitümüzün bu alanda çalışmaları artacak”

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Hatice Selma Çelikyay ise YÖK’ün verdiği karardan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler alanında lisansüstü eğitim vermek üzere talep etmiş olduğumuz 3 adet araştırma görevlisi kadrosu için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığınca izin verilmesinden son derece mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Benim de öğretim üyesi olduğum Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında, “sürdürülebilir kentler”, “eko-kentler”, “ekolojik planlama”, “sürdürülebilirlik için eko-tek yerleşme tasarımı” konularında çok sayıda ulusal ve uluslararası çalışmalarımız ve yönettiğimiz lisansüstü tezler bulunmaktadır” diye konuştu.

“Kentlerin geleceği için sürdürülebilirlik hedeflenmelidir”

Çelikyay, sürdürülebilirliğin günümüz kentlerinin geleceğini belirleyen kalkınma ve gelişme stratejilerinin ana teması olduğunu kaydederek “Doğal kaynakların tüketilmeden kullanımını, dolayısıyla da yenilenebilir kaynak kullanımını önceleyen sürdürülebilirlik stratejileri, ‘Endüstri 4.0’ hedefinin yaygınlaştığı dünyada teknolojinin ekoloji yararına kullanımını öngörmektedir. Bu stratejileri mekânsal boyutta ifade edersek; bugüne kadar doğal kaynakları ve dolayısıyla doğal çevreyi yok ederek büyüyen yapılı çevre yerine, atık üreten değil, atıkları minimize eden ve yenilenebilir (güneş, rüzgar) doğal kaynaklardan yararlanan eko-teknolojilerin kullanımı ile planlamadan tasarıma değin ekolojik ve teknolojik yerleşmelerin yaratılması gerekmektedir. ‘Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler’ işte tüm bu stratejilerin mekâna yansıması olarak hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi