BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

Yayın Tarihi : 22/04/2024
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) gerçekleştirilen konferansta ‘1915 Olayları’ olarak bilinen dönemde yaşanan süreç, tarihsel bağlamı ve güncel boyutuyla ele alındı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından geniş bir perspektiften 1915 Olaylarının değerlendirildiği “Tarihsel Süreçte 1915 Olayları” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Çevrim içi olarak düzenlenen konferansta Birinci Dünya Savaşında yaşanan 1915 Olayları’nın tarihsel ve güncel boyutlarına mercek tutuldu.

Konferansın moderatörlüğünü yapan BARÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yenal Ünal, yakın dönem Türk tarihinde son derece önemli bir yer teşkil eden 1915 Olaylarının farklı yönleriyle ele alınmasının önemine dikkat çekti.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Tarihçi Doç. Dr. Güzin Çaykıran Osmanlı Devleti’nde Ermeniler ile ilişkiler, Birinci Dünya Savaşı ve o dönemde yaşananlar hakkında bilgiler vererek; konunun, ulusal ve uluslararası alanda bağlamını da değerlendirdi. Doç. Dr. Çaykıran, Türklere ve Türk tarihine yönelik asılsız iddiaların arka planını, tarihin geleceğe ışık tutma misyonuyla Osmanlı arşiv belgeleri ile yanıtlandırdı.

Akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen konferans, soru ve cevapların alınması ve teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu.

Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü