Üniversitemiz 100/2000 YÖK Doktora Bursları kapsamında öncelikli alan sayısını artırdı

Yayın Tarihi : 27/01/2018

Üniversitemiz tarafından yapılan “Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler” ile “Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke” alanlarında doktora eğitimi verilmesiyle ilgili başvurusu YÖK tarafından onaylandı. Ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak YÖK tarafından tasarlanan program kapsamında Üniversitemizin öncelikle alan sayıda ikiye çıkarıldı. Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alacak bu alanlardaki doktora programlarını kazanan öğrencilere ayda bin 800 lira burs verilecek.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, YÖK’ün belirlediği hedefler doğrultusunda verilen kararın Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamadaki önemine vurgu yaparak “Üniversitemiz Orman Fakültesi öğretim üyeleri tarafından “sürdürülebilir kentler”, “eko-kentler” ve “ekolojik planlama” gibi konularda çok sayıda ulusal ve uluslararası çalışma yapılmaktadır. YÖK bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler alanında 3 adet araştırma görevlisi kadrosu vermişti. Şimdi ise yaptığımız başvuru neticesinde YÖK 2017-2018 akademik yılı bahar döneminde “Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler” ve “Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke” alanlarında doktora bursu verecek.” dedi.

Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler” ve “Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke” alanında doktora başvurusu ilanı Bartın Üniversitesi internet sitesinden duyurulacak.

100/2000 YÖK Doktora Bursu nedir?

100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru İlanı