Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu Kuruldu

Yayın Tarihi : 09/01/2018

Kurul üyeleri ile toplantıda bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kurulun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sosyal ve Beşeri Etik Kurulunun önemine değinen Rektör Uzun, kurulun göreve başlamasıyla Üniversitemizdeki akademik çalışmalarda etik ve kalite konularında farkındalığın artacağını söyledi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aslı Yazıcı, kurulun çalışmalarına başladığını ve kısa süre içinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını kaydetti. Yazıcı, “Kurulumuz insanlardan anket, deney ve alan araştırmaları yoluyla veri toplamayı amaçlayan çalışmaların etik ilkelere ve yasalara uygunluğunu inceleme noktasında görev yapacaktır. Üniversitemiz içerisinde yapılacak akademik çalışmalar evrensel etik kurullarına uymak zorunda olduğu gibi aynı zamanda bu çalışmaya katılan insan gruplarının fiziksel ve zihinsel sağlıklarına da zarar vermemelidir. Bu şartları sağlamak adına kurulumuz yapılması planlanan çalışmaları uygulamaya geçmeden etik açıdan inceleyerek gerekli izinleri sağlayacaktır.” dedi.

Rektör Uzun toplantının sonunda kurul üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü