Rektör Uzun’un “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajı

Yayın Tarihi : 28/10/2017

Rektör Uzun’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı şu şekilde;

“Tarihi zaferlerle dolu, çağ açıp çağ kapamaya mazhar olan Yüce Milletimizin İstiklal mücadelesinin bir armağanı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayan bu destansı mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Tek bir egemenlik esastır, o da Milletin egemenliğidir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü ve kudreti kurtaracaktır’ diyerek, bugünün çoğulcu ve katılımcı anlayışına işaret etmiştir. Bu uğurda ülkemiz yekvücut olmuş bugünlerimizi bize tarifsiz fedakârlıklarla armağan etmiştir. Bu zafer ile küllerinden yeniden doğan milletimiz kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet’e kavuşmuştur. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıl dönümü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ile gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü