BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, Öğretim Elemanlarıyla Bir Araya Geldi

Yayın Tarihi : 11/05/2017
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite bünyesinde yer alan 7 fakülte bir yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulunda ziyaretler gerçekleştirdi. Birimler hakkında bilgi alan Rektör Uzun, yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Rektör Uzun, ziyaretler kapsamında bir araya geldiği öğretim elemanlarıyla gerçekleştirdiği toplantılarda temennileri dinledi. 
“Bilimsel çalışmalarımızla fark yaratacağız” 
 
Üniversitelerin birincil amacının bilgi üretmek olduğunu belirten Rektör Uzun, “Bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin bir gereği olarak üniversitelerin en önemli kalite unsuru akademik personelimizin gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalardır. Yaptığımız çalışmalarla ürettiğimiz projeler bizi sadece Türkiye’de değil uluslararası mecrada da görünürlüğümüzü artıracaktır. Bu anlamda gayret göstererek, topluma ulaşan insanlığa değer katan işler başaracağız.” dedi.
“İhtisaslaşma çalışmalarını önceleyeceğiz”
 
Rektör Uzun, “Yeni YÖK” anlayışının bazı değişiklikleri de beraberinde getirdiğini aktararak, “Türk yükseköğretim sistemimizdeki yapısal değişikliklerin en önemli adımı ihtisaslaşma ve misyon farklılığına gidilmesidir. Üniversitemiz uluslararası nitelikleri gözeterek, üniversite olmanın bilinci içerisinde farklı değerler üretecek, özgün çalışmalar yapacağız. Başta şehrimiz olmak üzere bölgemizin dinamikleri gözetilerek, stratejik öneme sahip tarım, gıda, su ürünleri, orman ve temel bilimler ile ilgili programları destekleyecek ve nitelikli bir öğrenimle donanımlı öğrenciler yetiştireceğiz.” diye konuştu.
“Kalite artacak, hedefler sürdürülebilir kılınacak”
Üniversitedeki tüm birimlerin sürdürülebilir hedefleri olması gerektiğini vurgulayan Rektör Uzun, “Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri aynı zamanda bizim de sorumluluğumuz. Hepimizin gayreti hedefleri olan bir ülkenin, vizyonu bulunan bir üniversitesi olarak ülkemizin gelişimine katkı sunmak yönünde olmalıdır. Hedefler koymalı ve bunları sürdürülebilir kılmak için ortak aklı harekete geçirerek tüm paydaşlarımızla var gücümüzle çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı