BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Öğrencilerimize Whatsapp’tan ulaştık

Yayın Tarihi : 09/10/2017

Üniversitemiz Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından oluşturulan Whatsapp hattından her gün aday öğrencilerden gelen onlarca soru cevaplandırdı. Üniversitemiz resmi Whatsapp hesabından 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklanan LYS Sonuçlarının ardından aday öğrencilere Üniversitemiz ve Bartın hakkında bilgiler verildi. Üniversite adaylarına bu süreçte Üniversitemizin eğitim, sosyal ve kültürel olanakları anlatıldı. Ayrıca Bartın’ın sosyal, turistik yapısıyla ilgili sorulara da birebir cevaplar verilerek, geçirdikleri zorlu tercih döneminde öğrenci adaylarının sağlıklı bilgiye ulaşması sağlandı.

Whatsapp’tan gelen mesajlar ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığı tarihten üniversitelere son başvuruların yapıldığı güne kadar daha yoğun bir şekilde devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan öğrencilere ulaşım, konaklama, kesin kayıtlar ve ders kayıtları başta olmak üzere birçok konuda yardımcı olundu. ÖSYS sonuçlarının açıklandığı tarih ile Dikey Geçiş Sınavı Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığı tarihler arasında Whatsapp hesabından bin 754 üniversite adayı tarafından 17 bin 719 soru soruldu.  Öğrenciler tarafından sorulan soruların sıklığı tespit edilerek, Üniversitemiz web sayfasında sık sorulan sorular bölümü oluşturulacak.   

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencilerle kolay, hızlı ve doğru gerçekleştirilen iletişimin önemine vurgu yaparak “Zorlu sınav süreçlerinin ardından öğrencilerin doğru yönlendirilmesi gelecekleri açısından çok önemlidir. Üniversitemiz bu doğrultuda aday öğrenci sayfasını oluşturmanın yanında, diğer iletişim kanallarını da oluşturmuştur. Aday öğrencilerimiz web sitemiz üzerinden oluşturulan ‘Bize Sor’ panelinden sorular sorduğu gibi Whatsapp iletişim hattından da yaralanabilmiştir. Bu iletişim kanalları öğrencilerimizin doğru karar verebilmelerinde yardımcı olmuştur” dedi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi