Öğrencilerimizden Kan Bağışına Büyük Destek

Yayın Tarihi : 27/10/2017

Bartın Üniversitesinde Kızılay tarafından kurulan stantta kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi Kızılay Kulübü ile Sağlık Kulübü öğrencilerinin de destek verdiği etkinlikte toplam 562 ünite kan toplandı. Bartın Üniversitesinde kan bağışı oranında geçen yıllara nazar önemli ölçüde artış olduğunu belirten Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz, Bartın Üniversitesinde yapılan kan bağışının birçok üniversiteye göre daha yüksek oranda olduğunu söyledi. Bartın Üniversitesinde ilk kez kan verenlerin sayısının da bu yıl arttığına değinen Karagöz, “bu artış ileriki yıllarda toplam bağışçı sayısının daha da artacağına işaret etmektedir“ dedi. Karagöz, Kan alma aracının ve standının bu artışta olumlu etkisi olduğunu belirtti.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Üniversitede gerçekleştirilen kan bağışı toplama etkinliğinde gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı öğrencilere, Bartın Üniversitesi Kızılay Kulübüne, Sağlık Kulübüne ve Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.