BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

II. Ar-Ge Proje Pazarında en iyi projeler ödüllendirildi

Yayın Tarihi : 11/05/2018

II. Ar-Ge Proje Pazarı 211 Projenin Sergilenmesiyle Başladı

Üniversitemizin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği geniş katılımla başladı. Fen ve Mühendislik alanlarında belirlenen 18 ana temada 211 projenin yer aldığı etkinliğe 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden katılımcılar yer aldı.

Kutlubey Kampüsü Sayısal Dersliklerde düzenlenen etkinlikte aralarında ilgili sektör temsilcilerinin de olduğu juri üyeleri proje sahiplerinin sunumlarına katıldı.

Yoğun ilginin olduğu sergi alanında öğrenciler ve şehirden katılımcılar da projeleri inceledi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

İletişim Uzmanı Karadağ, başarının şifrelerini verdi

II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinlikleri kapsamında Üniversitemize gelen birbirinden değerli konukları dinleme fırsatı buldu.

Bu kapsamda ilk olarak Marka Danışmanı ve İletişim Uzmanı Harun Emre Karadağ, “Güçlü Türkiye İçin Ar-Ge, İnovasyon, Girişimcilik ve Markalaşma” adlı bir konferans verdi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Karadağ, ülkemizin 2023 hedefleri kapsamında katma değerin arttırılabilmesi için Ar-Ge, tasarım, inovasyon ve markalaşmanın önemine vurgu yaptı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

"Benim de bir fikrim var diyenler burada"

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında sergilenen 36 farklı ilden 211 katılımcıya ait projeler, aralarında sektör temsilcilerin de olduğu katılımcılara tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, 211 projeyle Bartın'daki etkinlikte yer alan katılımcıları tebrik etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise farklı illerden gelen katılımcıların önemli projelerle etkinliğe katıldığını vurgulayarak "Ülkemizin kalkınma hamlesine, gelecek hedeflerine katkı sunmayı gaye edinen, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen bilim insanlarıyla aynı çatı altında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Bartın Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakülteleri Dekanı, etkinlik sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise etkinliğin detaylarını aktardı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

"Milli Savaş Uçağının Test Uçuşları 2023'De Başlayacak"

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında “Havacılıkta Ar-Ge ve Millileşme” adlı konferansta konuşan TAI-TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, "Milli savaş uçağımızın test uçuşları Cumhuriyetimizin 100. yılında başlayacak." dedi.

Ülkemizin havacılık sektöründeki yeri ve gelecek hedeflerinden bahseden Öztürk, TÜSAŞ’ın yerli uçak projesi ile ilgili ayrıntıları da katılımcılarla paylaştı.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

Türkiye'de Robot Teknolojisinin Gelişimi ve Gelecek

Üniversitemizin bir diğer önemli konuğu da yaşam hikayesiyle herkesi etkilemeyi başaran bir isim oldu.

Altınay Robot Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, "Her şey Hayalle Başlar: Türkiye'de Robot Teknolojisinin Gelişimi ve Gelecek" konulu bir konferans verdi.

Altınay, konferansta yaptığı konuşmada geleceğe dair öngörüleri paylaşarak, "Gelecek dönemde savaşlarda artık insanları çok az görmeye başlayacağız. Tabi gelişmiş ülkelerin alt yapısı, yani insansız kara ve hava araçları olduğu gibi insana benzeyen 'humanoid'leri de hem sanayinin içinde hem de savaşın ön tarafında görmeye başlayacağız. Bu bana kaçınılmaz bir gerçek olarak geliyor." dedi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

II. Ar-Ge Proje Pazarında En İyi Projeler Ödüllendirildi

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nda 36 farklı il ve 33 farklı üniversiteden gelen 211 katılımcı arasından yapılan değerlendirmeyle en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

Bartın Üniversitesi II. Ar-Ge Proje Pazarı’nın birincisi “Yeşil Bitkiler ile Düşük Maliyetli Yerli Güneş Paneli Üretimi” projesiyle Halit Çetin’in oldu.

İkincilik ödülü ise “Ses Komutları İle Kontrol Edilebilen Hasta Yatağı” adlı proje tasarımı İbrahim Aydın’a ait çalışmaya verildi.

Mehtap Ağırsoy’un hazırladığı “Isıl Güneş Enerjisinin Endüstride Etkin Kullanımı” adlı proje ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

II. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında 8 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Haberin devamı ve fotoğrafları için tıklayınız…

 

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı