BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Eğitim Fakültesi ve İİBF Akademik Kurul Toplantıları Yapıldı

Yayın Tarihi : 19/01/2018

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsünde gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci ve fakülte öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Semerci, kalite ve akreditasyon çalışmalarından eğitim-öğretim süreçleri ve öğretim elemanlarının bilimsel faaliyetlerine kadar Eğitim Fakültesi’nin performans durumunu istatistiki veriler temelinde ortaya koydu. Fakültenin kısa ve orta vadeli hedeflerinin de yer aldığı sunumun ardından değerlendirmelerini paylaşan Rektör Uzun misyon farklılaşmasının önemine dikkat çekerek, sürdürülebilir kaliteye odaklanılması gerektiğini ve bu noktada Eğitim Fakültesi’nin ortaya koyacağı vizyonun önem arz ettiğini ifade etti.

Ağdacı Kampüsünde yapılan İktisadi ve İdari Bilimler Akademik Kurul Toplantısında ise Rektör Uzun ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Rektör Yardımcısı, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Selman Karayılmazlar ve akademik personel yer aldı.

Toplantıda Dekan Vekili Prof. Dr. Karayılmazlar, eğitim- öğretim, mali performans ve öğretim elemanlarının bilimsel etkinliklerinden oluşan bir sunum gerçekleştirdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi performans değerlendirilmesinin yapıldığı sunumun ardından Üniversitemiz Rektörü Uzun,  Bartın iline ve bölgesine katkı sağlayacak sektörel çalışmaların önemini vurgulayarak bilimsel yayın ve projelerin nitelik ve nicelik bakımından rekabetçi bir anlayış içinde arttırılmasının önem arz ettiğini ifade etti. Rektör Uzun, performans odaklı büyüme hedeflerine de vurgu yaparak, öğrenci odaklı bir öğrenim sürecinin benimsenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

SON Haberler

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor