BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

‘Büyük Veri Büyük Bartın Projesi’ Sona Erdi

Yayın Tarihi : 11/06/2018

BAKKA ile Üniversitemiz Bartın Meslek Yüksekokulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Büyük Veri Büyük Bartın” projesi kapsamında veri madenciliği eğitimi alan 10 kişiye veri bilim eğitimi ile veri bilim uzmanlığı sertifikası verildi.

Üniversitemiz Bartın Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliğinde gerçekleştirilen “Büyük Veri Büyük Bartın” adlı projesi kapsamında 14 gün-60 saat süren veri madenciliği eğitimleri sona erdi. Üniversitemizden 10 personelin katıldığı eğitimlerin sonunda katılımcılara veri bilim eğitimi ile veri bilim uzmanlığı sertifikası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından verildi.

Gerçekleştirilen eğitimlerin üniversitemizin akademik performans sıralamalarında daha da üst sıralara yükselmesinde önemli olduğunu belirten Rektör Uzun,  “Günümüzde bilgisayar teknolojilerinin gelişimi ile veri biriktirme ihtiyacı artmış ve bu biriken verinin ticari ve bilimsel kullanımı gündeme gelmiştir. Giderek artan bir öneme sahip olan veri bilimi akademik sahada da, iş hayatında da önemli bir yer teşkil ediyor. Bu süreçleri yorumlayan, analiz edebilen şirketler milyarlarca lira tasarruf ediyor ve projeksiyonlar geliştirebiliyor. Katılımcılarımız bu eğitim sayesinde karmaşık veri yığınlarından anlamlı verilerin nasıl üretilebileceği ve bu verilerin nasıl analiz edilebileceği konusunda önemli bilgilere sahip oldular.” dedi. 

Eğitim süresince katılımcıların veriyi anlama, biriktirme, işleme ve analiz etme konusunda ciddi bir birikime sahip olduklarını belirten Bartın Üniversitesi Bartın MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır, “Eğitimin gerçekleşmesinde başta üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a, BAKKA Genel Sekreterliğine, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahadır Kalecik’e, Analytic House Genel Müdürü Çağrı Aksu’ya ve emeği geçen yüksekokulumuz akademisyenlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı