BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Başkan Akın’dan Mahalli İdareler Konferansı

Yayın Tarihi : 24/10/2017

Üniversitemiz Siyasi Analiz ve Politik Düşünce Kulübü tarafından “Mahalli İdareler” konulu bir konferansa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuşmacı olarak katıldı. Bartın’da belediyenin 1876 yılında kurulduğunu belirten Başkan Akın, “O günden bugüne Bartın 34 belediye başkanı gördü ve ben de 44. dönem belediye başkanıyım” dedi.   Şuan Bartın Belediyesinin 25 belediye meclisi üyesiyle yönetildiğini belirten Akın, 3 farklı siyasi partiden 14 Belediye Meclisi üyesi ile Bartın’ın gelişimiyle, sıkıntılarıyla, imarlarıyla ilgili görüşmek üzere ayda 1 kez toplandıklarını söyledi. Alınan kararların da genellikle komisyon üyelerinin yüzde 95’inin olumlu katılımıyla alındığını vurguladı.

Bartın Belediyesi olarak belediyecilik anlayışlarının sadece yol, su ve kanalizasyon olmadığını söyleyen Akın, “ Bundan sonraki süreçte belediyecilik demek insanların doğumundan ölümüne kadar, hatta öldükten sonra yapılacak defin işlemine kadar her şeyi kapsıyor. Siz insanların her şeyiyle kanunların elverdiği şekilde ilgilenmek durumundasınız. Bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Mücadele ruhunuz varsa başarırsınız

Halkın gönlünde olmak için eğitimin gerekliliğine değinen Başkan Akın,  “1974’lü yıllardan itibaren çok kitap okumaya başladım. Bilen insan gerçekten güçlü insandır. Eğer bilirseniz başarırsınız. Mücadele ruhunuz varsa başarırsınız. Çocukluğunuzdan itibaren zoru başarırsanız ve mücadele ruhunuzu kaybetmezseniz olmayacak hiçbir şey yoktur” dedi.

Belediyeciliğin ağır bir iş olduğunu söyleyen Başkan Akın, “Kanunlar belediye başkanının mesai saatinin olmadığını söyler. Belediye başkanı halkı için çok çalışıyorsa yeri gelir ona 24 saat yetmez. Bunu ilk önce çalışanlarınızla, sonra o yerde yaşayanlarla yapıyorsunuz. İlk önce ihtiyaçları tespit ediyorsunuz. Tespitlerinizi yapmadığınız müddetçe, halka kapılarınız kapalı olduğu müddetçe bunu asla yapma şansınız yok. Biz de belediye başkanlığımızda bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut Bozan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Etkinliğe Bartın Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan katıldı. 

SON Haberler

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi