Yurt Disi Ögrenim Olanaklari Anlatildi

Yayın Tarihi : 21/12/2015

Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Erasmus Plus” semineri gerçeklestirildi. Seminerde konusan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, yurt disinda ögrenim görmenin artik eskisi kadar zor olmadigini söyledi. Civelek, Erasmus basta olmak üzere birçok programdan ögrencilerin ve akademik personellerin yararlanabilecegini kaydederek “Artik yurt disina gitmek, sehir disina gitmek kadar kolay oldu. Daha önce yurt disina çikmak maddi olanaklara bagli iken, artik ücretsiz olarak da bu hak elde edilebilir. Önemli olan girisimci bir ruhla hareket ederek, korkmadan bu faaliyetlerin içerisinde yer almak. Erasmus Plus bu noktada çok önemli bir organizasyon. Bu haklarimizi sonuna kadar kullanmak için düzenledigimiz etkinliklerde ögrencilerimize bilgiler veriyoruz. Amacimiz yurt disi hareketliligini en üst seviyede gerçeklestirerek, ögrencilerimizin ve akademik personellerimizin gelisimine katkida bulunmak.” dedi.

Ulusal Ajans egitmeni Mustafa Erdogan’in konusmaci olarak katildigi seminerde, Erasmus Plus programinin detaylari anlatildi. Ögrencilerin ve akademik personelin yurt disi hareketliligi için bilgilendirmeler yapan Erdogan, ögrencilerin kendilerini gelistirmeleri için bazi önerilerde bulundu.