BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

YRD. DOÇ. DR. IBRAHIM TÜMEN’E ULUSLARARASI ÖDÜL

Yayın Tarihi : 28/04/2010

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Ürünleri Kimyasi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ibrahim TÜMEN 'e, AMAPSEEC (Association for Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries) tarafindan 18-22 Nisan 2010 tarihleri arasinda Antalya'da düzenlenen ve 56 ülkeden katilimin oldugu Uluslar arasi 6. Güneydogu Avrupa Ülkeleri Tibbi ve Aromatik Bitkiler Konferansinda (6th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries) 425 kayitli poster bildiri arasindan "Essential Oil Analysis" alaninda en iyi poster bildiri ödülü "BEST POSTER AWARD" verildi.

TÜMEN, 2 yilda bir düzenlenen bu konferansa "Essential Oil Of Leaves Juniperus Ssp. Natively Grown in Turkey" adiyla hazirlamis oldugu poster bildiri ile katildi. Konferansta sunulan tüm bu bildiriler, SCI-Expanded olan "Pharmacognosy Magazine" adli derginin (ISSN:0973-1296) Nisan-Mayis 2010 sayisinda yayimlandi.

Konferansta ayrica Amerikan Ulasal Kanser Arastirma Enstitüsü (Natioanal Cancer Institute-NCI) ve Kanser Arastirma Merkezinden (Center for Cancer Research) Dr. John BEUTLER ile görüsen TÜMEN, elde edilen ekstraktlarin ortak çalisilmasi ile ilgili olarak karsilikli görüs alisverisinde bulundu. Bilindigi gibi basta ardiç agaci olmak üzere birçok bitki tipta, kolon kanseri ve diger kanser arastirmalarinda etkin olarak kullanilmaktadir.