BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Yeni kampüs alaninin imar ve yerlesim plani bilgilendirme toplantisi yapildi.

Yayın Tarihi : 02/09/2010

Kutlubey-Yazicilar ve Esenyurt köyleri sinirlari içerisinde insa edilecek olan yeni kampüsün imar ve yerlesim plani toplantisi gerçeklestirildi. Bartin Üniversitesi Konferans Salonunda yapilan toplantiya Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticileri ile ögretim üyeleri katildi.

117 hektarlik alanin yerlesim planini olusturan firma yetkililerinin sunumundan önce bir konusma yapan Rektör Kaplan, sunlari söyledi: "Su anda temel atma asamasina dogru adim adim ilerliyoruz. 1 Eylül’de Il Özel Idaresinde olaganüstü toplanan Il Genel Meclisi, imar planinin onaylanmasi konusunda kararlar alacak ve 1 ay sonra isleme baslanacak. Simdi bizi, kamuoyunu, gelecegimizi, gelecek nesilleri en üst düzeyde ilgilendiren bir asamada bulunmaktayiz. Üniversitemizin yeni yerleskesinde hangi yapinin nerede olmasi gerektigini ve bu yapilarin islevlerine göre nasil konuslandirilabilecegini beraber tespit edecegiz. Bu konuda mimarlarimizin ve uzmanlarimizin görüsleri önemli ;ama bu yerleskeyi Üniversitemiz mensuplari kullanacagina göre Rektöründen en alt kademedeki memuruna kadar herkesin görüsü bizim için çok önemlidir. Bu konuda ortaya koyacagimiz görüsler burada oldugumuz süreyle asla sinirli degildir. Bu baglamda bu konu bizim sahsi bir tasarrufumuz degil, kamunun kullanimina açik olan bir durumdur. Kisacasi biz millet adina burada hep birlikte çalisiyoruz ve bunu en saglikli biçimde de ortaya koymak durumundayiz."

Toplanti, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in konusmasinin ardindan firma yetkililerinin sunumuyla devam etti. Sunumda, arazinin egim ve yükseklik analizi hakkinda bilgiler verildi. Kampüs alaninin jeolojik ve jeoteknik etüt raporlari dogrultusunda yerlesime uygun olan alanlar, kentsel tasarim ve peyzaj projesi ile ilgili açiklamalarda bulunuldu. Sunum sonrasinda ögretim üyelerinin proje hakkindaki görüsleri degerlendirildi. Daha sonra Üniversitemiz ögretim elemanlari ile yeni kampüs alanina gidilerek sunulan projenin uygulanabilirligi hakkinda incelemeler yapildi. Rektör Kaplan, çalismalar hakkinda, Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskani H. Ömer Odabas’tan bilgi aldi.