Yeni kampüs alaninda incelemelerde bulunuldu.

Yayın Tarihi : 27/02/2012

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kutlubeyyazicilar'daki kampüs alaninda insa edilen Merkezî Arastirma Laboratuvarinda incelemelerde bulundu. Rektörümüze Bartin Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz ile akademik ve idari birim yöneticileri refakat etti. Yeni kampüs insaatinda yürütülen çalismalar hakkinda konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan sunlari söyledi: "Üniversitemizin yeni kampüs alaninda yapilmakta olan merkezî laboratuvar binamizin geldigi noktayi görmek üzere buraya geldik. Bu bir inceleme gezisidir. Ayni zamanda da denetlenme gezisidir. Sag olsun Sayin Bassavcimiz da bize refakat ettiler. Bir anlamda bugün tarihe not düsüyoruz. Laboratuvarimizin geldigi noktayi yakindan görme imkâni bulduk. Yine basinimiza zaman zaman yaptigimiz açiklamalardan da bilindigi gibi, bu laboratuvarimizin insasi 30 Mayis'ta tamamlanmis olacaktir. Umut ediyoruz ki insaat sürecini aksatacak çok ciddi bir sorunla karsilasmayiz. Su anda insaatin gelisim süreci bakimindan geldigimiz durum iyi bir durumdur. Bu konuda ilgili firmaya, ilgili yetkililere ve çalisanlara, tabiî ki süreci çok yakindan takip eden Üniversitemiz çalisanlarina, Yapi Isleri ve Teknik Dairesinde çalisan personelimize gönülden tesekkür ediyorum."
Projeler bitti, sirada yapim ihalesi var.
Rektör Kaplan, sözlerine söyle devam etti: "Bir baska husus da, kamuoyu tarafindan yakindan bilinen, 47.800 metrekare kapali alanin insasina baslanmasi hususudur. Bunlarin su anda projeleri bitti. Bunu iki kanattan yürütecegiz. Birincisinde bunu Üniversite ihale edip insasina devam edecek. Digerinde ise TOKi ile yaptigimiz anlasma çerçevesinde devam edecegiz. Dolayisiyla yakin bir zamanda, dersliklerimiz ile Üniversitemizin sosyal mekân olarak ihtiyaç duyabilecegi yapilarin da insasina baslanmis olacaktir. Bu noktada bizi takip eden ve bu faaliyetlerimize katilan basin mensubu arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyorum. Onlar her zaman oldugu gibi bugün bizim faaliyetlerimizi duyurmaktalar. Insallah bu süreçler çok kisa zamanda neticesini verecek ve Üniversitemiz yapilasma sürecinde ciddi bir ivme kazanmis olacaktir. Bartin'imiza, ülkemize güzel ve yeni bir kampüs alani kazandirmis olacagiz. Bu baglamda Sayin Bassavcimiza, dekanlarimiza, müdürlerimize, daire baskanlarimiza ve kiymetli yetkililerime çok tesekkür ediyorum." dedi.