YENI INTERNET BAGLANTISI

Yayın Tarihi : 27/05/2009

27.05.2009 Üniversitemiz internet baglantisi Metro Ethernet hatti ile ULAKNET üzerinden 10 Mbit/s hizinda saglanmaktadir.

Yeni sisteme geçis için bilgisayarlarin IP ve DNS adreslerinin otomatik olarak ayarlanmasi gerekmektedir.

Bilgi için Bilgi Islem Daire Baskanligi’ndan Gökhan KUTLUANA ile irtibat kurulabilir.

IP adresini otomatik yapmak için: • Görev Çubugunun saginda Yerel Ag Baglantisi’na fare ile Sag tiklayin • Açilan menüde Durum seçin • Yerel Ag Baglantisi Durumu penceresi açildiginda Özellikler butonuna tiklayin • Internet Iletisim Kurallari (TCP/IP)’na Çift tiklayin • Otomatik olarak bir IP adresi al ve DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneklerini isaretletin • Tamam butonuna tiklayin