Yeni açilan bölümlerin ek yerlestirme sonuçlari belli oldu

Yayın Tarihi : 11/10/2011

Üniversitemiz 2011-2012 akademik yilinda Egitim ve Edebiyat Fakültelerinde açilan bölümler ile Bartin Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kurucasile ve Ulus ilçelerinde yeni açilan programlari ek kontenjanla kazanan ögrenci sayilari belli oldu.

Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Egitim Fakültesi bünyesinde Fen Bilgisi Ögretmenligi Bölümünde açilan 40 kisilik kontenjana 33, Sinif Ögretmenligi Bölümünde açilan 40 kisilik kontenjana 41 (1 kisi, okul birincisi kontenjani ile yerlesti), Sosyal Bilgiler Ögretmenligi Bölümünde açilan 30 kisilik kontenjana 31, Ilkögretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi Bölümünde açilan 30 kisilik kontenjana 31, Edebiyat Fakültesinde ise Türk Dili ve Edebiyati Bölümünde 50 kisilik kontenjana 52, Sosyoloji Bölümünde 30 kisilik kontenjana 31 ögrencinin yerlestigini belirtti. Bartin Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açilan Grafik Tasarimi Programina 40, Kurucasile'de açilan Gemi Insaati Programina 50, Yat Isletme ve Yönetimi Programina 40, Ulus'ta açilan Ormancilik ve Orman Ürünleri Programina ise 40 ögrencinin yerleserek kontenjanlarin doldugunu belirten Rektör Vekili Kaygin, Tekstil Teknolojisi Programinda da 50 kisilik kontenjana 3 ögrencinin yerlestigini söyledi. Bartin'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren birçok firma oldugunu, önümüzdeki yillarda daha fazla ögrencinin bu programi tercih edebilecegini dile getirdi.