BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Yakin Dogu Üniversitesi ve Bartin Üniversitesi Arasinda Bilimsel Isbirligi

Yayın Tarihi : 05/11/2014

Yakin Dogu Üniversitesi Basin ve Halkla iliskiler Dairesi Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, protokol kapsaminda taraflar, her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen egitim ve ögretimin gelistirilmesi ve uluslararasi standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalisma içerisinde bulunacaklar. Protokol bu isbirliginin yani sira ögretim üyesi ve ögrenci degisimini de kapsiyor.

Bartin Üniversitesi adina ikili isbirligi protokolüne imza atan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Üniversitesinin elliyi askin kurumla isbirligi protokolü gerçeklestirdigini; ancak Kibris Yakin Dogu Üniversitesi ile böylesine anlamli bir isbirligi yapmaktan üniversite olarak son derece memnun olduklarini ifade etti.

Yakin Dogu Üniversitesi adina ikili protokolü imzalayan Yakin Dogu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Doç. Dr. Irfan S. Günsel, Kibris Türk toplumunun uluslararasi alanda kaydettigi bilimsel asamanin öncüsü olan Yakin Dogu Üniversitesinin imzaladigi isbirligi protokolleri ile Kibris Türk Bilimi üzerindeki ambargolari da astigini ve bu bilinç ile attiklari her adimin Kibris Türklerini dünyaya bilim yoluyla baglama adina büyük önem tasidigini belirtti. Bu çerçevede Bartin Üniversitesi gibi önemli bir yüksek ögretim kurumuyla girdikleri bu isbirliginin bilim dünyasinda sinir asan arastirmalarin yapilmasina ve dünya çapinda kalici bilimsel eserlerin ortak üretimine vesile olmasini diledi.