V. Balkan Botanik Kongresi 07 - 11 Eylül 2009 tarihleri arasinda Belgrad’da yapildi.

Yayın Tarihi : 17/09/2009

Kongrede bes gün boyunca "Systematic Botany, Floristics and Phytogeography, Plant Ecology, Cryptogamic Biology, Aquatic Botany, Plant Structure and Function, Conservation Botany, Phytochemistry and Plant Resources, Botanical Collection - Informatics and Education" olmak üzere dokuz farkli seksiyonda toplam 375 bildiri ve poster sunumu gerçeklestirildi. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Sirbistan, Hirvatistan, Macaristan, Rusya, Karadag gibi ülkelerden yüzlerce arastirmacinin katildigi kongrede, Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yaman "Wood Charcoals from 2008 Excavation in Yenibademli Mound (Gokceada), Western Turkey" baslikli posterini sundu. Ilki Istanbul'da düzenlenen Balkan Botanik Kongresi?nin ikincisi Selanik, üçüncüsü Sarayevo, dördüncüsü de Sofya'da yapilmisti.