Üniversitemizin Yeni Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Oldu

Yayın Tarihi : 19/04/2017

Cumhurbaskanligindan yapilan açiklamaya göre Anayasa’nin 130'uncu ve 2547 sayili Yüksekögretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarinca, Yüksekögretim Kurulunun önerdigi adaylar arasindan Üniversitemiz Rektörlügüne Prof. Dr. Orhan Uzun atandi. Bülent Ecevit Üniversitesi Ögretim Üyesi olan Prof. Dr. Uzun, ayni zamanda Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK) Yüksekögretim Kalite Kurulu baskanligi görevini yürütüyor.

Prof. Dr. Orhan Uzun kimdir?

18 Ekim 1965 tarihinde Trabzon'da dogan Prof. Dr. Orhan Uzun; Karadeniz Teknik Üniversitesinde Fen Bilimleri Egitimi Fizik Egitimi Ögretmenligi dalinda lisansini, Yüzüncü Yil Üniversitesinde Fizik Egitimi Ana Bilim Dalinda yüksek lisansini yapti. Doktorasini 1998 yilinda Gazi Üniversitesinde Fizik Egitimi Ana Bilim Dali tamamlamistir. 1992 yilinda Yüzüncü Yil Üniversitesinde Arastirma görevlisi olarak göreve baslayan Uzun, daha sonra Gaziosmanpasa Üniversitesinde görev yaparken 1997’de Sheffield Üniversitesinde misafir arastirmaci olarak bulunmustur. 2012 yilindan bu yana Bülent Ecevit Üniversitesinde görev yapan Uzun, ayni zamanda YÖK Yüksekögretim Kalite Kurulu Baskanligi görevini yürütüyor.

Devir teslim töreni 24 Nisan Pazartesi günü saat 14’te yapilacak

Yapilan atamanin ardindan devir teslim töreni 24 Nisan Pazartesi günü saat 14’te yapilacak. Konferans salonunda gerçeklestirilecek törende Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan görevi yeni atanan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’a devredecek.