BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizin paydaşı olduğu BATIKAF için hazırlık çalıştayı gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 22/02/2022
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindekiler, 17 üniversitenin paydaşlığı ile Bolu’da gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) öncesi düzenlenen hazırlık çalıştayına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 17 üniversitenin paydaşlığı ile Bolu’da gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) için hazırlık çalıştayı gerçekleştirildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Umut Saraç’ın yer aldığı çalıştaya paydaş illerin valileri, rektörler, rektör yardımcıları, kariyer merkezi müdürleri ile illerin Gençlik ve Spor müdürleri, ticaret ve sanayi odaları temsilcileri hazır bulundu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencilerini ve mezunlarını Türkiye'nin lider kurum ve kuruluşlarıyla bir araya getirme noktasında yapılabilecekler konuşuldu. Gün boyunca farklı oturumlarda devam eden çalıştay kapsamında “Yetenek Her Yerde” sloganıyla düzenlenecek organizasyonda gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması hedefleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Düzenlenecek fuarın önemine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerinde ulaşmasında gençlerimiz kilit rol oynayacaktır. Bu doğrultuda gençlerimizi eğitim hayatlarının ardından profesyonel hayata geçişlerini desteklemek için fırsat eşitliği temelinde istihdam imkânlarıyla buluşturuluyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda ülkemizin her bölgesinde öğrencilerimiz istihdam olanağı sağlanıyor, her ölçekteki kurum ve kuruluşu yakından tanıma fırsatı oluşuyor” dedi.

Rektör Uzun, tüm öğrencileri ve mezunları fuara davet ederek “Yetenek Her Yerde Fuarı, Batı Karadeniz Bölgesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Aralarında Bartın Üniversitesinin de olduğu 17 yükseköğretim kurulumuzun katılımıyla gerçekleştirilecek fuarda gençlerimiz hayallerine bir adım daha atıyor, işverenlerimiz ise ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile doğrudan buluşmasına imkânı elde ediyor. Geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz kendilerine, aldıkları eğitimlere, beceri ve yeteneklerine güveniyor ve en uygun geleceğe erişmek için planlar yapıyor. Bu fuarlar, ülkemizin kalkınma vizyonu ve hedefleri doğrultusunda gençlerimizin bu planlarını gerçekleştirmeleri için kapı aralıyor. Bu düşüncelerle gençlerimizi iyi bir gelecek için teşvik eden girişimleri dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay’a, ev sahipliği ve yakın ilgileri dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ve bölgemizin saygıdeğer valileri ile tüm paydaş kurum ve kuruluşlarından yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

   

SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi