BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz,Göktürk-2 Uydusu’nun Firlatilmasi Sirasinda Çikan Olaylari Kinadi

Yayın Tarihi : 25/12/2012

18 Aralik'ta Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Hava Üssü'nden firlatilmasi nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrasi ODTÜ'de çikan olaylarla ilgili Bartin Üniversitesi tarafindan açiklama yapildi.

Bugün yapilan Senato toplantisinda oy birligi ile alinan karardan sonra Göktürk-2 Uydusu'nun firlatilmasi sirasinda meydana gelen olaylarla ilgili olarak bir basin toplantisi düzenleyen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan su açiklamada bulundu: “Bilim, teknoloji ve çagdas uygarlik yarisinda gurur vesilemiz olan, Türkiye’nin ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk-2’nin uzaya firlatilmasi töreni sirasinda meydana gelen müessif olaylari; baris ortami, sagduyu ve milli iradeye karsi bir tehdit olarak gördügümüzü ve kinadigimizi Bartin Üniversitesi olarak kamuoyuna ilan ediyoruz.

Ülkemizin yakin geçmisinde yasanan karanlik terör ortamlarinda milletçe agir bedeller ödedigimiz ve bundan en büyük zarari üniversitelerimizin gördügü milletimizin hafizasindan silinmis degildir. Üniversitelerimizin bilim üreten, bilgiyi toplum ve insanlik hizmetine sunan, gelecegin daha müreffeh Türkiye’sini kuracak genç beyinleri yetistiren yüksek bilim merkezleri olarak gündemde olmasi, milletimizin gönlünde bu üstün vasiflari ile yer almasi en büyük temennimiz ve beklentimizdir.”