BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemize Bir Sampiyonluk Daha

Yayın Tarihi : 14/01/2016

 Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Milli Sporcusu Sennur Demir, geçirdigi iki agir ameliyatin ardindan katildigi ilk sampiyonada 81 kiloda Büyükler Türkiye Sampiyonu oldu. Ön çapraz baglarinda yasanan kopma sonrasi Ankarada Prof. Dr. Ibrahim Yanmis tarafindan ameliyat edilen Demir, tedavisinin hemen ardindan Izmirin Çesme ilçesinde düzenlenen Celal Sandal Türkiye Bayanlar Boks Sampiyonasi’na katildi. Milli Sporcu Demir, ilk etapta Karabükten Irem Güneseni, çeyrek finalde Sakaryadan Fatmanur Aydin’i eleyerek yari finale yükseldi.

Sampiyonlugunu Geri Aldi

Yasadigi sakatliklardan dolayi geçen yil Sanliurfada düzenlenen sampiyonada 3’üncü olan Demir, bu yil unvanini geri almayi basardi. Yari finalde geçen yilin Türkiye sampiyonu Elif Bütün’ü maglup eden Demir, finalde ise Igdirdan katilan boksör Nehir Timuru yendi. Böylece 2012 ve 2013 yili Türkiye Sampiyonu Sennur Demir, sakatliginin ardindan bu unvanini geri almis oldu.

Hedefim Dünya Sampiyonlugu”

Yasadigi sakatliklarin kendisini çok üzdügünü belirten Milli Sporcu Demir, “Sakatligim süresince hastane odalarinda hep ringe çikacagim günü düsündüm. Bartin ve Bartin Üniversitesi için yarismak ve Türkiye sampiyonu olmak beni çok mutlu etti. Simdi hedefim 2012 yilinda Polonyada aldigim Avrupa Birligi ikinciligi ve 2013 yilinda Çin Halk Cumhuriyetindeki çeyrek final derecemi daha da yükseltmek. Mayis ayinda Kazakistanda gerçeklestirilecek Dünya Sampiyonasi’nda sampiyon olmak istiyorum. Bunun için çok çalisacagim.” dedi.

Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Baskani ve Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul da Sennur Demir ve Antrenör Muhammed Ali Koluyu tebrik etti.