BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemize Artik 3 Kitadan Ögrenci Gelecek

Yayın Tarihi : 31/05/2016

 Üniversitemiz Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) destegiyle Çankiri Üniversitesinin ev sahipliginde düzenlenen “Türk-Afrika Üniversiteleri Isbirligi Forumu ve Egitim Fuari”na katildi. 11 Afrika ülkesinden 85 bakanlik yetkilisinin katildigi fuarda, Bartin Üniversitesi Sudan, Benin, Uganda, Kamerun, Somali, Etiyopya ve Cezayir’den 27 farkli üniversiteyle ögrenci ve ögretim elemani hareketliligini içeren ikili anlasmalar imzaladi. Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, uluslararasilasma yolunda Bartin Üniversitesinin önemli adimlar attigini kaydederek “Su anda 13 farkli ülkeden 94 ögrenci üniversitemizde ögrenim görmektedir. Avrupa ve Asya’da yapmis oldugumuz ikili anlasmalara Afrika kitasindan da 27 farkli ülkeyi ekleyerek üniversitemizi 3 kitada tanitabilmenin gururunu yasiyoruz.” dedi.

Bakanlardan Üniversitemize Övgü

Üniversitemiz standinin ögrenciler tarafindan yogun ilgi gördügü tanitim günlerinde, standi ziyaret edenler arasinda Afrika’dan bakanlar da yer aldi. Sudan Yüksekögretim Bakani Prof. Dr. Sümeyya Ebu Kashawa, Cibuti Yüksekögretim Bakani Prof. Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve Orta Afrika Cumhuriyeti Bakani Aboubakar Moukades Noure ve diger Afrika ülkelerinden yetkililer, ziyaretlerinde Bartin ve Bartin Üniversitesi hakkinda bilgi aldi. Sudanli Bakan Kashawa, Bartin’dan ve üniversiteden övgüyle bahsederek ülkesindeki 19 üniversitenin Bartin Üniversitesiyle anlasma imzalamak istedigini söyledi.

Çankiri’daki fuarda Üniversitemizi, Rektör Yardimcisi Prof. Dr Azize Toper Kaygin ile birlikte Uluslararasi Iliskiler ve ERASMUS Ofisi’nden Uzman Burçin Kef temsil etti.