Üniversitemize 10 Yeni Program Açildi

Yayın Tarihi : 13/05/2016

Üniversitemiz bölgenin ve toplumun ihtiyaçlarini gözeterek açtigi 10 yeni program YÖK tarafindan onaylandi. Alinan kararla Egitim Fakültesinde Resim-Is Ögretmenligi Bölümü, Edebiyat Fakültesinde Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari Bölümü ile Arkeoloji Bölümü, Fen Fakültesinde Istatistik Bölümü ile Biyoteknoloji Bölümü, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinde Turizm Isletmeciligi Bölümü açildi. Ayrica Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunda Spor Yöneticiligi Programi ve Meslek Yüksekokulunun Ulus ilçesinde Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi Programi da önümüzdeki akademik yil ilk ögrencilerini alacak. Lisansüstü program sayisi da artirilarak Egitim Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Egitimi Tezli ve tezsiz Yüksek Lisans Programi, Sosyal Bilgiler Ögretmenligi Tezli Yüksek Lisans programlari açilacak.

“Üniversitemiz Büyüyerek, Bölgemize Deger Katiyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin niteliksel büyümeye orantili olarak sayisal büyümenin de gerçeklestigini kaydederek “Üniversitemizde sehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlari gözetilerek yeni bölümler açiyoruz. Bu kapsamda üniversitemize önümüzdeki akademik yil yeni açilacak 10 program ilk ögrencilerini alacak. Kuruldugu günden bu yana hem sayisal hem niteliksel büyümesini sürdüren üniversitemiz bölgemize deger katiyor.” dedi.