BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde “TÜBITAK-AB Ufuk 2020 Bilgi Günü Etkinligi”

Yayın Tarihi : 07/03/2016

 Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlügü tarafindan “TÜBITAK-AB Ufuk 2020 Bilgi Günü” etkinligi gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, basta üniversiteler olmak üzere toplumun her kesiminin projeler üreterek kendilerini gelecege tasima hedefinde oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, “Bugüne kadar üniversite olarak proje yapma ve bunlari topluma ulastirma noktasinda güzel çalismalar yaptik. Ancak bu yapilanlarla kendimizi yeterli görmek dogru degil. Bu noktada çabalarimizi daha da artirmamiz, proje sayimizi çogaltmamiz ve projelerimizi somut verilerle topluma ulastirmamiz gerekmektedir. Proje üreterek amacimiz üniversitemiz, sanayicimiz, çalisanlarimiz kisaca milletimiz için yararli çiktilar ortaya koymaktadir.” dedi.

TÜBITAK Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Ayben Kiliç Pekgözlü ise düzenlenen etkinliklerle proje sayisini artirmak istediklerini kaydederek, “Üniversitemiz bu tür etkinlikler düzenleyerek proje kültürünü yerlestirmek istiyor. 2008 yilindan bu yana 6 tane COST projesi tamamladik. Bunun disinda birçok ögretim üyemiz de proje üyesi olarak çalismalarina devam etmektedir. Düzenledigimiz etkinliklerle proje sayimizi artirmayi hedefliyoruz.” diye konustu.

TÜBITAK PROJELERI ANLATILDI

Gerçeklestirilen etkinlikte TÜBITAK Uluslararasi Isbirligi Daire Baskani ve Ufuk 2020 Programi Ulusal Koordinatörü Hakan Karatas, “Avrupa Birligi (AB) Arastirma ve Gelistirme Programi Ufuk 2020 ve TÜBITAK U2020 Destek ve Ödül Programlari” hakkinda bilgiler verdi. Ardindan TÜBITAK Marie Sklodowska Curie Arastirma Programlari ve Burslari Ulusal Irtibat Noktasindan Numan Gölükçü “Marie Sklodowska Curie Arastirma Programlari ve Burslari”, TÜBITAK COST Aksiyonlari Program Sorumlusu Murat Tiltak ise “COST Aksiyonlari” konulu sunumu gerçeklestirdi.

Etkinlige, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Cihat Çakir, akademisyenler, bazi il müdürleri ve ögrenciler katildi.