BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizden Isletmecilere Egitim

Yayın Tarihi : 21/12/2015

Üniversitemiz Proje Yönetimi ve Destek Ofisi Koordinatörlügü tarafindan Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi (Bartin TSO) is birligiyle “Isletmelerde Girisimcilik, Yenilik, Teknoloji ve ARGE Yönetimi” semineri düzenlendi. Bartin TSO toplanti salonunda gerçeklestirilen egitimlerde konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite ve sanayi is birliginin önemine vurgu yaparak, akademisyenler tarafindan verilen egitimlerle isletmecilerin çagin gerekliliklerine daha kolay uyum saglayacagini söyledi. Rektör Kaplan “Bu toplantilarda bizler bir kivilcim olmak istiyoruz. Ne kadar çok sonuç elde edersek o kadar basarili olacagimiza inaniyorum. Bu noktada üniversitemiz kurdugu ofislerle yenilikçi ve girisimci yapisini güçlendirmektedir. Ayni zamanda sehrin dinamiklerini de harekete geçirme noktasinda çalismalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda isletmecilerimizin, aldiklari egitimlerle ileriyi daha iyi görebileceklerine inaniyorum.” dedi.

“Bartin’in Kalkinmasi Için Önemli Adimlar Atiliyor”

Rektör Kaplan, üniversite olarak sehrin kalkinmasinda rol aldiklarini da ifade ederek “Üniversite ve sanayi is birligi, sehrin kalkinmasi için önemli bir adimdir. Bu çerçevede düzenlenen seminerlerle kalite standartlari daha da gelistirilmektedir. Her ne kadar tecrübe sahibi olsak da, bu egitimlerde kendimize deger katmaktayiz. Üniversitemiz, sehrimizin kültürel ve sosyal gelisiminin yaninda ekonomik gelisiminde de rol almaya devam edecektir.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

“Seminerler Rekabet Gücümüzü Artacak”

Bartin TSO Baskani Cihat Çakir ise gerçeklestirilen egitimlerin önemine deginerek, “Sanayi Odasi olarak çagin gerekliliklerini yerine getirmek için egitimleri çok önemsiyoruz. Bizler üretime, istihdama ve Bartin’in gelisimine katki saglayan kurumlariz. Üniversitemize bu noktada yürüttükleri çalismalardan dolayi tesekkür ediyoruz. Sanayiciler olarak bizler ne kadar gelisime açik olursak o kadar basarili oluruz. Egitimlerle, rekabet ortaminda kendimize bir pay açmis olacagiz. Bu anlamda Üniversitemizle egitim çalismalarimiz devam edecek.” seklinde konustu.

Egitimleri, Alaninda Uzman Kisiler Verdi

Düzenlenen seminerde Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Dekani Prof. Dr. Said Kingir “Zaman Yönetimi”, “Isletmelerde Teknolojik Yeniliklere Karsi Direnme Sorunu ve Alinabilecek Önlemler”, Doç. Dr. Yilmaz Küçük “Patent ve Fikri Haklar”, Yrd. Doç. Dr. Cahit Karaoglanli ile Dr. Süleyman Simsek “ARGE ve Teknoloji Yönetimi”, Doç. Dr. Saban Esen “Girisimcilik”, Yrd. Doç. Dr. Melih Baskol “Etkin Pazarlama Teknikleri” ve Yrd. Doç. Said Ceyhan ise “Inavasyon Egitimi” konularinda sunum yapti.