Üniversitemizde Yeni Mali Yönetim Sistemi Dönemi Başladı

Yayın Tarihi : 11/12/2017

Yeni Devlet Muhasebesi Bilişim Sistemi pilot olarak belirlenen idarelerde devreye alındı. Mali yönetimin daha verimli bir şekilde yönetilmesi için geliştirilen “Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sisteminin uygulanması amacıyla üniversitemiz Maliye Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonucunda pilot üniversite seçildi. Sistem ile ıslak imzalı evraklar üzerine kurulu olan kâğıda dayalı işlem süreçlerinin neden olduğu olumsuzlar giderilecek ve ihtiyaç duyulan güncel verilere daha hızlı bir şekilde erişilecek.

Mali işlerin gerçekleşmesinde zaman kayıplarını önemli ölçüde azaltacak olan “Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi” ile kaynakların daha ekonomik kullanımı da sağlanacak. Planlama, bütçeleme, uygulama, izleme, raporlama, değerlendirme ve denetim döngüsü arasında gerçekleşen süreçlerle ilgili sorumlu tüm paydaşların birlikte çalışmasını kolaylaştıracak olan sistem e-Belge, e-Fatura ve e-Tedarik gibi model uygulamalara geçilmesi suretiyle karar verme süreçlerini destekleyecek, saydamlık ve hesap verilebilirliği güçlendirecek.

Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sisteminin üniversitemizde mali işlerin karar ve kontrolünde verimliliği artıracağını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “ Pilot uygulama sürecindeki deneyimlerimizi bölgemizle ve tüm üniversitelerle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.