Üniversitemizde, Yeni Derslikler ve Laboratuvarlar Açildi.

Yayın Tarihi : 30/12/2012

Bartin Üniversitesinin Agdaci Mevkiinde bulunan kampüsünde yeni derslik ve laboratuvarlar açildi. Halkimizin da davetli oldugu açilis törenine, Bartin Vali Vekili Türker Öksüz, Milletvekili Yilmaz Tunç, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve kamu kurum yöneticileri katildi. Önce Çevre Mühendisligi ve Insaat Mühendisligi Laboratuvarlarinin açilisi yapildi. Açilis öncesinde, Çevre Mühendisligi Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Handan Özel ile Insaat Mühendisligi Bölümü Baskani Doç. Dr. Osman Gencel laboratuvarlar hakkinda bilgi verdi.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy dersliginin açilisi yapildi. Bina içindeki derslikler ile ögretim elemanlari odalarinin gezilmesinin ardindan Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Laboratuvarinin açilisi yapildi. Buradaki açilisin öncesinde de Fen Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Ali Savas Bülbül, laboratuvar hakkinda bilgi verdi. Bülbül, "Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Laboratuvarinin yaklasik 1 milyon liraya mal oldugunu, söz konusu bilimlerin günümüzde büyük önem kazandigini ve genetik alanindaki gelismelerin tip, tarim, hayvancilik ve endüstri sektörünü önemli ölçüde etkiledigini belirterek, Fen Fakültesine bagli olarak açilan Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün Bartin Üniversitesi için çok önemli bir adim oldugunu söyledi. Laboratuvarin Fen Fakültemizin arastirmalarina büyük katki saglayacagini belirten Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, bu açilisla beraber, Bartin'da genetik testlerin ve DNA testlerinin yapilabilecegini söyledi.