BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Verimli Enerji ve Üretim Anlatildi

Yayın Tarihi : 30/05/2016

 Üniversitemiz Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Arastirma Merkezi  (BÜYENARUM) ile Bartin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü tarafindan “Verimli Enerji – Verimli Üretim” konulu bir panel gerçeklestirildi. Etkinligin açilisinda konusan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Birol Cangi, enerji verimliligini ve üretimdeki verimi artirmakta yapilan çalismalarin ülke kalkinmasi için önemine degindi. Ardindan geçilen panelin oturum baskanligini yapan BÜYENARUM Müdürü Prof. Dr. Nedim Saraçoglu, yenilenebilir enerjinin ülkemiz için önemine deginerek, “Verimli Enerji Üretiminde Yenilenebilir Enerji Kaynaklari” konulu bir konusma yapti. Saraçoglu, “Türkiye enerji üretiminde yüzde 80 oraninda ithal fosil yakitlara bagimlidir. Bu bagimliligi karsisinda her yil 60 milyar dolar dis ödeme yapan Türkiye’de çevre dostu, yerli, yenilenebilir temiz enerji kaynaklarindan olan günes, rüzgâr, hidrolik, biyokütle, jeotermal gibi kaynaklarin kullanilmasi çok önemlidir.” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Verimlilik Genel Müdürlügünden Uzman Belçim Aytekin Keskin ise “Sanayide Elektrik Motorlarinin Dönüsümü” adli konusmasinda sanayide enerji verimliligi konusunda yapilan çalismalara degindi. 

“Is Yeri Tasariminin Çalisan Verimliligi Üzerine Etkisi” baslikli bir konusma yapan Orman Fakültesi Ögretim Elemani Arastirma Görevlisi Hasan Kurban ise isçilerin verimliliginin artirilmasi için çalisma alanlarinin uygun düzenlenmesi gerektigini vurguladi.

Daha sonra konusan Mühendislik Fakültesi Ögretim Elemani Arastirma Görevlisi Murat Sari da  “Tesis Yerlesimi ve Üretim Stratejilerinin Verimlilige Etkisi” baslikli bir konusma yapti. Sari, küresel rekabet ile üretim maliyetlerinin arttigina dikkat çekerek isletmelerin verimliligi artirmasi için çesitli devlet tesviklerinin verilmesi gerektigini ifade etti.

Etkinlige, Üniversitemiz Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Ali Naci Tankut, il müdürleri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.