Üniversitemizde Tibbi Kayitlarin Hukuksal Önemi Anlatildi

Yayın Tarihi : 25/03/2016

Üniversitemiz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ve Bartin Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi isbirligiyle “Tibbi Kayitlarin Hukuksal Açidan Önemi ve Tibbi Sekreterlerin Yasal Sorumluluklari” konulu bir seminer verildi. Seminerin açilis konusmasini yapan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, ögrencilerin is hayatlarina atildiklari zaman yapacaklari isin hukuki sorumluluklarini bilmelerinin çok önemli oldugunu vurguladi. Tümen, Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programi ögrencilerinin is hayatina atildiklarinda tibbi kayitlarin dogru tutulmasini saglamalari gerektigini kaydederek, “Biz derslerde ögrencilerimize islerini en iyi yapmalari noktasinda gerekli donanimi vermeye çalisiyoruz. Bu noktada gelecegin tibbi sekreterlerinin yatarak ya da ayakta tedavi edilen hastalarin, hastanede geçirdikleri süre içerisinde tanilarinin konmasindan, tedavilerinin sonuçlandirilincaya kadar tibbi bilgi ve dokümanlari tutmasi gerekmektedir. Bu tibbi bilgi ve dokümanlarin tutulmasi hasta, kurum çalisani ve kurumu korumada hukuki bir belgedir.” dedi.

“Tibbi Kayitlar Öncelikle Hasta Haklari Için”

Seminerde konusan Bartin Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi Avukati Serkan Yaban, tibbi kayitlarin tutulmasi ve yasal sorumluluklar hakkinda sunum yapti. Yaban, kamu ve özel saglik kurumlarinda tutulan tibbi kayitlardan bahsederek “Saglik hizmeti sunan özel ya da tüzel kisiler, ister kamu ister özel kurum olsun kendisine basvuran herkesin kayitlarini tutmakla yükümlüdür. Saglik hizmetinin parali ya da parasiz olmasi bu kayitlarin tutulup tutulmamasinda engel degildir. Kayitlar basta hasta haklari olmak üzere, kurum çalisanlarini ve kurumu korumak için zorunlu kilinmistir.” diye konustu.

Seminer, SHMYO Müdürü Tümen’in Avukat Yaban’a tesekkür belgesini vermesinin ardindan son buldu.