BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Tanisma Kokteyli Düzenlendi.

Yayın Tarihi : 24/12/2012

Bartin Üniversitesinde, 2012 yili içerisinde üniversiteye katilan akademik ve idari personelin tanistirilmasi ile 2012 yili faaliyetlerinin degerlendirilmesi amaciyla bir kokteyl düzenlendi. Kokteylde konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Üniversitemizin bir adim ileriye gitmesi için elinden gelen tüm gayreti kim gösteriyorsa statüsü, görevi, kimligi ne olursa olsun bizim için kiymetlidir ve bizim için en kiymetli personelimiz odur.” dedi.

Toplam 556 personelimiz bulunuyor

Yil sonu itibariyla akademik ve idari kadro bakimindan öngörüleri oldugunu söyleyen Rektör Kaplan, “Yil sonu itibariyla 400 civarinda akademik personelimiz olmasini öngörüyoruz. Bu, gerçeklesmek üzeredir. Bugün itibariyla 130 ögretim üyemiz var, ögretim üyesi disinda 218 personelimiz (ögretim görevlisi, arastirma görevlisi, okutman, uzman, çevirici) var. 208 idari personelimizle birlikte toplamda 556 personelimiz bulunuyor. Bizimle beraber kurulan üniversiteleri dikkate aldigimizda bu sayinin fevkalade güzel bir sayi oldugunu söyleyebilirim. En son Islami Ilimler Fakültemiz kuruldu. Bu fakültemizin arastirma görevlisi kadrolari tahsis edilmeye baslandi. Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ögretime açildi. Burada üç bölüm için dokuz ögretim görevlisi kadrosu tahsis ederek faaliyette olmayan bölümlerin faaliyete geçirilmesinin önünü açmis bulunuyoruz.” diye konustu.

Her yil 2500 civarinda ögrenci gelecek

Üniversitenin fiziki durumu hakkinda konusan Rektör Kaplan, “Her yil üniversitemize 2500 dolayinda ögrenci geliyor. Bu sayi artabilir de. Hem yeni kampüs alanindaki fiziki yapilanmayi gerçeklestirmek hem de içinde bulundugumuz mekâni ögrencilerimiz ve çalisanlarimiz bakimindan yasanabilir bir konuma getirmek gibi bir sorumlulugumuz var. Zaman zaman düsünmüsümdür; Istanbul gibi büyük kentlerde böyle kampüsü olmayan üniversiteler, kendilerine tahsis edilen binalarda faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bizim kampüsümüz, hem lehimize bir tablo sunuyor; hem de burada her an bakim yapilmasini gerektiriyor. Keske burada farkli binalar olsaydi da biz burada yeni binalar yapmak zorunda kalmasaydik.” dedi.

Önümüzdeki hafta yeni derslikler açilacak

Önümüzdeki hafta yeni açilacak dersliklere deginen Rektör Kaplan, “Futbol sahamizin kösesinde yeni bir binamiz yapildi. Mehmet Akif Ersoy dersligi olarak adini belirledik. Bir de kütüphanemizin hemen asagidaki uzantisinda bir derslik olarak planladigimiz bir yer var ki buraya da Türk edebiyatimizin en önemli sairlerinden Yahya Kemal’in adini verdik. Bu iki isim, ülkemizin her yerinde üzerinde mutabik kalinan isimlerdir. Dolayisiyla onlarin adinin böyle mütevazi bir yapida onurlandirilmasi fevkalade güzel bir davranistir.” dedi.

Yeni kampüs ihalesi 23 Ocak’ta, yapilacak

Yeni binalarin ihalesi oldugunu söyleyen Rektör Kaplan, “Geçen subattan beri her an her dakika, yetkili olan herkesle birlikte her isin pesinde kosarak bugüne kadar gelindi. TOKI de ihaleye çikmis olacak. Kampüsümüzde çalismalar devam ediyor. Dersligimiz yükselmeye basladi. Önümüzdeki haziranda teslim etmeleri için elimizden geleni yapiyoruz. Biz, sizlerin ve üniversitemizin, ülkemizin yararina hizmet etmesi noktasinda gece gündüz elimizden geleni yapacagiz.” dedi.

Akademik yayinlara hiz verelim

Son yillarda üniversitelerin performanslarinin degerlendirilmesi noktasinda çok önemli ölçümler yapilmaya baslandigini söyleyen Rektör Kaplan, söyle konustu: "Sizlerden, yayin faaliyetlerinize hiz vermenizi rica ediyorum. Üniversite, bilim üreten bir alandir. Sizlerin kendi adlariniza yapmis oldugu çalismalar, üniversitemiz adina da yapilmis bir çalisma olacak. Bundan sonra hem akademik hem de idari personelin veriminin ölçülecegi yasal düzenlemeler geliyor. Bu bakimdan simdiden tedbirlerimizi alalim."