BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde, Siyasi Cografya ve Klasik Metin Iliskisi Konusuldu.

Yayın Tarihi : 24/12/2012

Bartin Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafindan düzenlenen konferansta Necmettin Erbakan Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tasgin, “Bartin’da üzgün ve mahzun bir sehir havasi var. Tarihte önemli rol oynayan sehirlerimiz, tarihleri yipranirken mahzunlasiyor. Bartin’in, deniz kuvvetleri ve ticaret açisindan önemli bir tarihi var. Üniversitemizin Sosyoloji Bölümü bu konu üzerinde çalismali. Bu kentin, geçmiste denizin diger tarafiyla baglantilari neydi? Bizleri Bartin diye ortak bir semsiye altinda toplayan bu sehri, bu mahzunlugundan nasil kurtarabiliriz? Bu hususta Sosyoloji Bölümü ögrencilerine çok sey düsüyor. Bartin, bizim için önemli bir yerdir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Sosyoloji Bölümünün Bartin için yapabilecegi çok büyük seyler oldugunu belirten Tasgin, “Sehrin cografi alaninin kurulusu, beslendigi toplumsal alan, verilen ya da alinan göçler, tarihinde denizle olan baglantisi, mimari eserler, ticari alanlar, evler, ticaret yollari, pazarlari, buradaki isletmelerin kapanmasi ve yenilerinin açilmasini dikkate alip Sosyoloji Bölümü bir kent sosyolojisi yapmali ve sehrin önü açilmali.” diye konustu.

Konferansta konusulan konunun, dünyanin nadir yerlerinde konusuldugunu belirten Tasgin, “Bunun üzerinde dünya politikalari üretiliyor. Bu bakimdan sizler daha fazla çaba sarf edin, hizlanin. Istanbul’da is var, diyerek buradan göç edip anne babalari burada yalnizliga mahkûm eden bu aileler, nasil oldu da bin yillik müktesebati birden çözüp attilar. Sosyoloji alanini ilgilendiren bu konulari hizli bir sekilde inceleyerek Bartin’a dair önemli isler yapalim, hem sehrimizin hem de üniversitemizin adi duyulsun ve sehrimizin yüzü gülsün.” dedi.

Katilim yogun oldugu konferansa Garnizon Komutani Dnz. Kd. Alb. Mehmet Sandikli, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes ve çok sayida ögrenci katildi.