BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde “Sessiz” Konferans

Yayın Tarihi : 04/12/2015

Üniversitemiz Engeli Ögrenci Birimi Koordinatörlügü tarafindan “Engelleri Sanatla Asmak” konulu bir konferans gerçeklestirildi. Etkinlikte konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan hayatta asilamayacak engelin olmadigini belirterek “Çalismayla insan iradesi üst noktalara ulasabilmektedir. Bunun çok açik bir örnegi olarak karikatürist ressam Ertan Ayhan Sertöz karsimizda duruyor. Dolayisiyla insanoglu mazeret üretmedigi sürece ne olursa olsun çok büyük isler basarabilir.” dedi. Rektör Kaplan engeli bireylerin oldugu ailelere de büyük sorumluluklar düstügünü kaydederek, “Sanatçimiz Ertan Ayhan Sertöz’e ailesi büyük destekler vermis. Basta çokta iyi olmadigi resim yapma isini desteklemis. Simdi karsimizda dünya çapinda bir sanatçi varsa babasinin, ailesinin destekleriyle oldu. Bu nedenle ailelere engellilerin topluma kazandirilmasinda önemli bir yeri var.” diye konustu.

Yetenekleriyle Herkesi Büyüledi

Karikatürist ressam Sertöz ardindan karakalem olarak Rektör Kaplan’in, Bartin Belediye Baskan Vekili Erol Demirkoparanoglu ve Egitim Fakültesi ögrencisi görme engeli Murat Cem Aksöz’ün resmini çizdi. Katilimcilarin ilgili bakislari esliginde sadece birkaç dakika içinde çalismalarini tamamlayan ressam Sertöz, büyük alkis aldi. Sertöz Rektör Kaplan’in resmini potre olarak, Baskan Vekili Demirkopgaranoglu ve görme engelli ögrenci Aksöz’ün resimlerini ise karikatür olarak çizdi. Resimlerin çizilmesinin ardindan Sertöz, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sert’in tercümanligiyla yasadigi mutlulugu aktararak, engelli engelsiz herkese çok çalismasi gerektigi ögüdünde bulundu.

Etkinlikte “Dünya Engeliler Günü” nedeniyle Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafindan düzenlenen oturarak voleybol ve goalball turnuvalarinda dereceye giren takimlara ödülleri verildi. Ayrica konferanstan sonra fuaye alaninda karikatürist ressam Sertöz’ün çalismalarinin yer aldigi bir sergi de gerçeklestirildi.