BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Rektör Adayi Belirleme Seçimleri Tamamlandi.

Yayın Tarihi : 14/08/2012

Bartin Üniversitesinde Rektör Adayi Belirleme seçimi yapildi. Sabah saat 10:00 'da baslayan seçim, saat 16.00’da sona erdi. Bartin Üniversitesi kadrosunda görev yapan 133 ögretim üyesinden 123’ü oy kullandi. 7 Ögretim üyesinin yurtdisinda görevli oldugu seçimde, geçerli oylarin %78,5’ini alan Prof. Dr. Ramazan Kaplan 95 oy, Prof. Dr. Erol Kirdar 21 oy, Prof. Dr. Gültekin Çetiner 2 oy, Prof. Dr. Nedim Saraçoglu, Prof. Dr. Murat Özbay, Prof. Dr. Dogan Kaya 1’er oy aldi. Oylarin 1’i bos, biri de geçersiz çikti.

Seçim sonunda bir degerlendirme konusmasi yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Üniversitemizin rektör adaylarini belirleme sürecinin bir asamasini tamamlamis bulunuyoruz. Ögretim Üyelerimizin demokratik bir yükümlülügü ve sorumlulugu yerine getirme noktasinda ne kadar arzulu olduklari görülüyor ve bu bizi son derece memnun ediyor. Yani bu bir anlamda üniversitenin gelecegine sahip çikmaktir. Üniversitemizde bu seçim sürecine katilan herkese tesekkür ediyorum. Bu sonuçlarin hayirli olmasini diliyorum. Oy kullanma süreci bilim adamlarina ve bilim adamligina, üniversite mensuplarina yakisan bir olgunlukta tamamlandi. Bunlar gerçekten takdir edilecek, alkislanacak hususlardir. Dolayisiyla biz gönül beraberligimizi, birlikteligimizi daha çok is yapma noktasindaki azmimizi asla kaybetmeden çalismaya devam edecegiz.” dedi.

Seçim sonuçlari yarin YÖK’e sunulacak. 22-24 Agustos tarihleri arasinda YÖK Inceleme Komisyonunda ve 27-29 Agustos tarihleri arasinda YÖK Genel Kurul Toplantisinda yapilacak degerlendirme sonucunda 3 aday, 31 Agustos tarihinde Cumhurbaskanina sunulacak.