BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Proje Egitimleri Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 15/12/2015

Üniversitemiz Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlügünde Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörlügü BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN vb. Projeler Koordinatörlügü tarafindan proje egitimleri verildi. Gerçeklestirilen etkinligin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ileride yürüttügü projelerle anilacagini belirterek, “Üniversiteler için proje üretmenin çok önemli oldugunu biliyoruz. Artik söyle bir söz yayginlasacak: ‘Projeni söyle sana üniversitenin ne oldugunu söyleyeyim.’ Burada önemli olan hem projenin niteligi hem de sayisidir. Üniversitemizde projelerle ilgili koordinatörlügümüzün kurulmasindan sonra ciddi çalismalar basladi. Üniversitemizde yapilan projeler bir merkezde toplandigi gibi bu noktada tesvikler ve bilgilendirilmeler de daha iyi yapilmaya baslandi.” dedi.

“Çok Çalisarak Topluma Yararli Projeler Üretmeliyiz”

Rektör Kaplan, toplumun kalkinmasinda projeler üretmenin önemini vurgulayarak, “Biz büyük isler basarma konusunda yüksek kabiliyeti olan bir milletiz. Ancak bunlari bir sisteme ve ilmi bir terbiyeye baglayarak gerçeklestirebiliriz. Bunu düsünerek hareket etmemiz gerekmektedir. Özellikle ögrencilerimiz ve ilmî çalismalara yeni baslayan arkadaslarimiz için bu etkinliklerimiz son derece yararli ve cesaretlendiricidir. Bilim dünyasinin tuttugu bir yol var. Bizim bunun disinda kalmamiz kesinlikle mümkün degildir. Onun için de çok çalisarak topluma yararli projeler ortaya koymamiz gerekiyor.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan

“Proje Hazirlamaya Tesvik Ediyoruz”

Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir de koordinatörlügün faaliyetleri hakkinda bilgi verdi. Dasdemir, “2015 yili içerisinde Üniversitemiz Proje Destek Ofisi Koordinatörlügü etkin bir sekilde çalismistir. Üniversitemiz akademisyenleri basta olmak üzere sanayicilerimize, özel sektör çalisanlarimiza yönelik etkinlikler gerçeklestirdik. Projelerin hazirlanmasindan nihayetlendirilmesine kadar geçen tüm süreçleri gerçeklestirdigimiz seminerlerde katilimcilara anlatiyoruz.” seklinde konustu.

Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir

Projelerimizin Sayisi Giderek Artiyor”

BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN ve benzeri Projeler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan ise çalismalar sonucunda proje sayisinin arttigini kaydederek, “Üniversitemizde düzenledigimiz etkinliklerle proje yapma kültürünün gelismesine öncülük etmek istiyoruz. Hedefimiz Üniversitemiz stratejik arastirma ve planlama dogrultusunda arastirma ve gelistirmeye yönelik projelerin sayisini artirmak. Bu noktada ilgili projeleri ve projeyi hazirlayanlari tesvik ediyoruz. Ulusal ve uluslararasi proje destek programlari hakkinda ilgilileri bilgilendiriyoruz. Sunulmus olan projelerin toplam mali boyutu 2014 yilinda 491 bin lira iken, bu sayi 2015 yilinda 914 bin liraya çikmistir. Projelerin sayisinda giderek artan bir durum söz konusudur.” ifadelerini kullandi.

BAKKA, KOSGEB, SANTES, BOREN ve benzeri Projeler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan

Proje Tecrübeleri Paylasildi

Yapilan açilis konusmalarinin ardindan Ceyhan “BARTIN ETAP-1, Bartin’da Engellilerin Tespiti ve Analizi Projesi”, Yrd. Doç. Dr. Ayse Derya Isik “Bilgi Teknolojisinden Beyin Teknolojisine Projesi”, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs “Küre Daglari Milli Parki Bartin Bölümünde Ekoturizm Potansiyelinin Belirlenerek Köy Tasarim Rehberinin Üretilmesi”, Ögretim Görevlisi Sabri Alkan ise “Denizcilikte Yenilikçi Yaklasimlar ile Sürdürülebilir Mesleki Egitim Projesi” hakkinda bilgiler verdi.
Etkinlikte ayrica Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörlügünden Uzman Mete Kaan Namal “BAKKA Projeleri ve Uygulamalari”, Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Birol Cangi “SANTEZ Projeleri ve Uygulamasi”, Il KOSGEB Müdürü Abdurrahman Usta da “KOSGEB Proje Destekleri” adli sunumlarini gerçeklestirdi.
Etkinlik katilimcilarin sorularinin cevaplanmasiyla son buldu.