BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde “Oryantasyon Etkinlikleri”

Yayın Tarihi : 21/10/2015

Üniversitemiz tarafindan yeni baslayan ögrencilere, üniversiteye ve çevreye uyum saglamalarini kolaylastirmak için etkinlikler düzenledi. Her gün bir fakültenin yeni baslayan ögrencilerine yönelik yapilan tanitimlar Edebiyat Fakültesi ögrencileriyle basladi. Ardindan Egitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Islami Ilimler Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Orman Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun oryantasyon etkinlikleri gerçeklestirildi. Üniversitemizin Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinliklerde ilk olarak üniversitenin tanitim filmi izletilerek üniversitenin yapisi ve olanaklari anlatildi. Ardindan ögrencilere Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Ögretim Görevlisi Cihangir Kasapoglu tarafindan sehir ve üniversite hakkinda bilgiler verildi. Sehrin sosyal, ekonomik ve kültürel yapisina deginen Kasapoglu, ögrencilere görmeleri gereken basta Amasra olmak üzere birçok tarihi-turistik yerlerden ve tatmalarini tavsiye ettigi yöresel lezzetlerden bahsetti. Kasapoglu üniversitenin kurulusundan akademik yapilanmasina, kampüslerden üniversite olanaklarina kadar birçok bilgiyi de üniversitemize yeni baslayan ögrencilerle paylasti.

Daha sonra konusan Fakülte dekanlari yeni gelen ögrencilere fakültelerinin egitim ve ögretim stratejileri ve olanaklari hakkinda bilgiler verdiler. Ardindan Fakültelerin Bölüm Baskanlari söz alarak bünyelerinde yer alan akademik personelleri tanittilar ve elde ettikleri basarilardan söz ettiler. Bölümlerini okuyan ögrencilere akademik isleyisler hakkinda bilgi veren Bölüm Baskanlari, mezun olduklarinda ögrencilerin çalisabilecekleri is alanlarini da belirttiler.
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl tarafindan yapilan konusmada ise ögrenciler kütüphane arsivindeki basili materyallere ulasma ve bunlari kullanma konusunda bilgiler aktarildi. Konferans Salonundaki egitim ardindan Saglik, Kültür ve Spor Dairesi tarafindan Mediko Sosyal tesislerinin, üniversitemizin spor tesislerinin ve yemekhanesinin tanitimlariyla etkinlikler sona erdi.

Edebiyat Fakültesi Oryantasyon Etkinligi

Egitim Fakültesi Oryantasyon Etkinligi

Fen Fakültesi Oryantasyon Etkinligi

Islami Ilimler Fakültesi Tanisma Etkinligi

Iktisadi ve Idari Bilimler Oryantasyon Etkinligi

Mühendislik Fakültesi Oryantasyon Etkinligi

BESYO Oryantasyon Etkinligi

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Oryantasyon Etkinligi

Meslek Yüksekokulu Oryantasyon Etkinligi

Orman Fakültesi Oryantasyon Etkinligi