BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde Kariyer Planlama Semineri

Yayın Tarihi : 07/05/2016

Üniversitemiz Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) tarafindan “Mezuniyet Sonrasi Kariyer Planlamasi” adli bir seminer düzenlendi. Etkinlikte ögrencilere mezun olduktan sonra yönelebilecekleri meslek alanlari ve sartlari aktarildi. Seminerin açilisinda konusan IIBF Dekani Prof. Dr. Said Kingir, basarinin çok çalismak ve sabirla elde edilebilecegini vurgulayarak “Insanlik tarihi arastirildigi zaman en basarili, bilgili ve örnek insanlarin zor sartlar altinda azimle çalisan insanlar oldugu görülecektir. Dünyanin en mutlu insanlari islerini severek yapan insanlardir. Insanlar severek yaptiklari isin hakkini vermeye çalisirlar, kaliteli ve yararli ürünler ortaya koyarlar. Hayat boyu bizi mutlu edecek meslege adim adim ilerledigimiz su günlerde derslerimize severek çalismali ve bu yolda kararliligimizi sürdürmeliyiz. Edison 40 bin deney yapmistir ve bikmadan bunu sürdürerek basariya ulasmistir. Bu ise yapilan çalismalarin basarisiz oldugunu degil, basariya bir adim daha yaklasmak anlamina geldigini gösteriyor. Bu azimle biz de hayat isigimizi parildatmak istiyorsak bikmadan, usanmadan çalismalarimizi sürdürmeliyiz. Eger basariyi istiyorsak oyunu kuralina göre oynamaliyiz ve sabirla hedefe dogru yürümeliyiz.” dedi.

Derslerde alinan bilgilerle gerçek hayat arasinda uyumsuzluklar olabilecegini kaydeden Iktisat Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan, “Bu etkinlikler bize hayati ögretiyor. Mezun olduktan sonra, bu etkinliklerde alinan bilgilerin ögrencilerimize son derece faydali olacagini düsünüyorum.” seklinde konustu.

IIBF Ögretim Görevlisi Hakan Günes ise ögrencilere bazi önerilerde bulunarak “Ögrenciler mezun olduktan sonra onlari nelerin bekledigi simdiden kestirilebilir. Bunun için ögrencilerimizin neyi ne kadar istedigi çok önemlidir. Istemekle her seyin olmadigi asikârdir, bunun için talep etmek ve çok çalismak gerekir. Fatih Sultan Mehmet’ten önce padisahlar Istanbul’u fethetmek istemistir, ancak Fatih bunu istemenin disinda talebini yerine getirmek için çok çalismistir. Ögrencilerimizin çok çalisarak, azimle mücadele etmeleri kendilerine basariyi getirecektir.” diye konustu.

Ayrica Günes, ögrencilere is firsatlari, yönelebilecekleri alanlar ve alternatifleri, mesleki yeterlilik ve dogru meslek konusunda bilgiler verdi. Etkinlik karsilikli soru cevaplarin alinmasinin ardindan son buldu.