BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Açilis Kokteyli Düzenlendi.

Yayın Tarihi : 28/12/2012

Bartin Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açilis kokteyli yogun katilimla gerçeklesti. Vali Vekili Türker Öksüz, Milletvekilleri Yilmaz Tunç ile Riza Yalçinkaya, Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Sandikli, Belediye Baskani Cemal Akin, Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, rektör yardimcilari, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri, siyasi partilerin il baskanlari, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, il müdürleri ile Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Toksöz katildi.

Törenin açilisinda konusan Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, sunlari söyledi: “Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2012 yilinda ögretim elemanlarini aldi ve ÖSYM tarafindan ek kontenjanla yasli bakimi programina ilk ögrencileri yerlestirildi. Meslek Yüksekokulumuzda Saglik ve Bakim Hizmetleri ile Tibbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü olmak üzere iki bölümümüz bulunmaktadir. Saglik ve Bakim Hizmetleri Bölümümüzde Yasli Bakimi ile Evde Hasta Bakimi Programlarimiz bulunmaktadir. Bu iki programin da ögretim elemanlari mevcuttur. Diger bölümümüzde ise Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tibbi Tanitim ve Pazarlama ile Optisyenlik Programlari mevcuttur. Bu üç programa da önümüzdeki dönemde ögretim elemani ve ögrenci alimina gidecegiz. Meslek Yüksekokulumuzun gelismesinde, okulumuzun her türlü ihtiyacinin karsilanmasinda bizleri elinden geldigince destekleyen, altini özellikle çizmek istiyorum, sabirla bizi dinleyen ve bize yardimci olan çok degerli Rektörümüze özellikle tesekkür etmek istiyorum.”

Sehit Aileleri ve Gazileri Derneginin katilimi hakkinda da konusan Tümen, “Bizler bugün rahat ve huzur içerisinde isek, bu mutlu anlari yasiyor isek bunda sehit ve gazilerimizin çok büyük paylari bulunmakta. Bu vesile ile basta Çanakkale sehitlerimiz olmak üzere Kurtulus Savasi sehitlerimizi ve tüm sehitlerimizi saygiyla ve rahmetle aniyorum. Allah onlardan razi olsun diyorum. Ailelerinin özellikle bilmelerini isterim ki, bizler de onlarin birer evlatlariyiz. Sehitlerimizin bize emanet ettigi bayragimizi ve ülkemizi en iyi sekilde yüceltecegimizden, basinizi her zaman dik tutacagimizdan asla süpheleri olmasin.” diye konustu.

Rektör Kaplan: Her ilimizde bir üniversitenin kurulmus olmasi milletimizin hayrinadir
Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun binasini devraldiklarinda bakima muhtaç bir bina oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Simdi bu bina en iyi hale getirildi. Biz burayi teslim ettigimiz zaman da Milli Egitimimize, devletimize piril piril bir bina teslim etmis olacagiz. Bu yil dokuz tane ögretim elemani daha alacagiz ve bu bölümlere müracaat oldugu zaman diger bölümler de açilacak. Ögrencisi olmayan yeni açilmis Islami Ilimler Fakültesi var. Onun da ögrenci ve ögretim elemani alma konusunda çalismalari devam ediyor. Takdir edersiniz ki üniversitedeki hocaliklar, uzmanlik gerektiren alanlardir; dolayisiyla kolay bulunan branslar da degildir. Benim sahsi kanaatim, her ilimizde bir üniversitenin kurulmus olmasi milletimizin hayrinadir. Kirk-elli yil önce kurulan üniversitelerimiz, nasil ki bizim su an yasadigimiz zorluklarla bu noktalara gelmislerse bugün kurulan üniversiteler de zamanla olgulasacak, yetkinlesecek ve her birisi kendinden sayginlikla söz ettiren kurumlar haline gelecektir. Ben bu baglamda üniversitemizin bütün çalisanlarina tesekkür ediyorum, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalisiyorlar. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor ve güzel noktalara geliyoruz.” diye konustu.

Yeni Kampüsün TOKI Ihalesi 23 Ocak’ta
Yeni kampüsle alakali olarak da geçen mart ayindan beri çalismalarini sürdürdüklerini belirten Rektör Kaplan, “Su an takibini yaptigimiz bir isimiz daha neticelenmis oldu. TOKI’yle anlasmasini yaptigimiz binalarimizin 23 Ocak’ta ihalesi yapilarak insaatlara baslanacaktir ve saniyorum ki su anda da oldugu gibi çok ciddi bir yapilasma sürecine girmis olacagiz. “ dedi.

Baskan Cemal Akin: Zor Gibi Görünen Bir Sey Simdi Gerçek Oldu
Daha sonra konusan Belediye Baskani Cemal Akin, “Bartin’da yeni bir yüksekokul daha açiliyor. Sayin Rektörün ve çalisma arkadaslarinin çabalariyla üniversitemiz belli bir noktaya basariyla gelmis bir vaziyette. Baslangiçta zor gibi görünen bir sey simdi gerçek oldu. Bu konuda emegi geçen arkadaslarima, basta Rektörüm olmak üzere tesekkürlerimi sunuyorum. Bartin Belediye Baskani olarak her zaman egitim camiasinin yaninda oldugumu belirtmek istiyorum. Bu bölümleri yeni kampüs alanimizda da beraber görecegiz. Fiziki anlamda daha iyi egitimler verilecek.” dedi.

Milletvekili Yalçinkaya: Bartinlilar olarak ögrencilerimizi bagrimiza basmamiz lazim
Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun açilisini bir kokteyl ile kutlamanin mutlulugunu dile getiren Milletvekili Riza Yalçinkaya, “Yeni kurulan bu üniversitenin çok kisa zamanda yeni fakültelerinin, yeni meslek yüksekokullarinin açildigini görmek hepimizi mutlu ediyor, hepimizi Bartinli olarak gururlandiriyor. Bu üniversiteye gelen ögrencilerimizin, Bartin’da okumanin mutlulugunu yasamasi lazim. Bu anlamda da üniversitemizdeki ögretim elemanlarina ve üniversitemizde çalisan bütün yöneticilerimize görev düsüyor. Ama Bartin halki olarak bize de görev düsüyor. Bartinlilar olarak ögrencilerimizi bagrimiza basmamiz lazim. Onlara daha fazla sahip çikip Bartin’da okuduklarindan memnun bir sekilde dogduklari yerlere göndermemiz gerekiyor. Bu anlamda üniversite ve halkin isbirligi içerisinde bu güzellikleri ortaya koymalari yönünde olumlu görüntüleri en kisa zamanda insallah hep birlikte görür, bu mutluluklari yasariz. Yüksekokulumuz hayirli ugurlu olsun.” dedi

Milletvekili Yilmaz Tunç: Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Bartin için önemli bir okul
Daha sonra konusan Milletvekili Yilmaz Tunç, sunlari söyledi: “Bartin için tarihi bir günü yasiyoruz. Burada bir meslek yüksekokulunun daha açilisindayiz. Bartin Üniversitesi 2008 yilinda kurulduktan sonra kisa sürede çok önemli mesafeler katetti. Kurulustan itibaren Rektörümüz basta olmak üzere, hem akademik kadro hem de idari kadro canla basla üniversitemizin hak ettigi konuma gelmesi konusunda özveriyle çalistilar. Su an Bartin Üniversitesi sekiz bin ögrenciye ulasan, yedi fakültesi olan, son kurulan üniversiteler arasinda öne çikan bir üniversitedir. Sürekli büyümeye de devam ediyor. Biz de gerek özel idareciler olarak gerek yerel yönetimler olarak üniversitemizin gelisimi noktasinda gereken katkiyi vermeye her zaman haziriz. Çünkü üniversite, bir ili dünyaya açan bir penceredir. Üniversitenin Bartin’la birlikte dünyaya nasil açildigini hep beraber önümüzdeki süreç içerisinde görecegiz. Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Bartin için önemli bir okul. Kapasiteyi artirmak gerekecek. Üniversitemizi hep beraber el birligiyle büyütecegiz. Ben yüksekokulun açilmasina vesile olan basta Sayin Rektörümüze, Müdürümüze ve emegi geçen herkese huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum. Yeni açilislarda, yeni meslek yüksekokullarinin açilislarinda tekrar sizlerle beraber olmayi diliyorum.”