BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “Uluslararasi Necip Fazil Kisakürek Sempozyumu”nda Oturum Baskanligi Yapti

Yayın Tarihi : 23/05/2013

“Vefatinin 30. Yilinda Necip Fazil'i Anma Etkinlikleri” kapsaminda Konya Büyüksehir Belediyesi ile Selçuk Üniversitesi isbirliginde düzenlenen "Uluslararasi Necip Fazil Kisakürek Sempozyumu"nda Necip Fazil’in siiri ve sairliginin konusuldugu ilk oturumun baskanligini Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan yapti.

Sempozyumun ilk gününde “Necip Fazil’in Siiri ve Sairligi”, “Günümüz Sairlerinin Gözüyle Necip Fazil Kisakürek” ve “Kültür Cografyamizda Necip Fazil” konulari ele alindi.

Necip Fazil Kisakürek’in, düsüncesi ve aksiyonuyla son yarim yüzyila damga vurmus önemli bir sahsiyet oldugunu belirten Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, böyle insanlarin milletlerin tarihinde ender yetistigini ifade etti. 1900’lerin sonrasinda pek çok insanda “Üstat”in ayri bir yeri ve etkisi oldugunu vurgulayan Bartin Üniversitesi Rektörü Kaplan, Necip Fazil Kisakürek’in gençler tarafindan da bilinmesinin, bunun bilincine varilmasinin son derece önemli oldugunu dile getirdi.

Kaynak: IHA