Üniversitemiz Orman Fakültesinin Grundtvig Projesi Kabul Edildi.

Yayın Tarihi : 04/12/2012

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanliginin, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) isbirligiyle hazirladigi “Modelling Our Sailing Tradition” adli Hayat Boyu Ögrenme (LLP)/Grundtvig Projesi, Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari Merkezi Baskanligi tarafindan kabul edildi.

Bartin’daki ahsap tekne yapimi geleneginin tanitilmasini amaçlayan proje için 24-30 Haziran 2013 tarihleri arasinda yurt disindan Bartin’a arastirmacilar gelecek. Yaklasik 16.000 avro bütçe hibe edilen proje ile ilgili Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis, gönderdigi yazida sunlari belirtti: “Bakanligimizin ilgili kurulusu olan Ulusal Ajansin Hayat Boyu Ögrenme (LLP)/Grundtvig Programi kapsaminda yaptiginiz basvurunuzun kabul edilerek hibe almaya hak kazanmanizdan dolayi sizi tebrik ederim. Simdi siz de kurumsal anlamda Türkiye’nin Avrupa’daki gönüllü elçileri olacaksiniz. Ülkemizi, kültürümüzü, tarihimizi, yani ‘biz’i en iyi sekilde anlatacak, tanitacaksiniz. Bir araya geleceginiz Avrupali meslektaslarinizla isbirligi halinde sektörünüzde birbirinden güzel yeniliklere imza atacaksiniz. Kuracaginiz yeni isbirligi aglari ve dostluklar sayesinde kurum olarak bulundugunuz yerde ‘en iyi’ olma hedefine ulasacaksiniz. Günden güne kalkinan, zenginlesen ve sadece bulundugu cografyada degil, tüm dünyada sayginligi artan ülkemizi siz de Avrupa’da temsil ederek bu sürece katkida bulunacaksiniz.”