BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz “Ögrenme Senlikleri”ne Katildi

Yayın Tarihi : 30/05/2016

 Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan bu yil ilk defa düzenlenen “Ögrenme Senlikleri” Bartin’da gerçeklestirildi. Bartin Belediyesi Sosyal Tesislerinde etkinlige katilan Üniversitemiz, açtigi 8 stantla vatandaslarin yogun ilgisini gördü. Üniversitenin farkli birimlerinin yer aldigi senliklerde, katilimcilara internet okuryazarligi, finansal okuryazarlik, otel isletmeciligi, ögretmen adaylarinin egitsel deneyleri gibi konularda egitimler verildi. Üniversitemiz Sürekli Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi standinda, katilimcilara yasam boyu egitim olanaklari anlatildi. Ayrica, ziyaretçilere ön lisans, lisans ve lisansüstü ögrenim olanaklarindan faydalanmak için yapilmasi gerekenler de aktarildi.

Ahsap Gemi Kültürü Sergilendi

Meslek Yüksekokulunun (MYO) farkli programlarinin yer aldigi etkinliklerde, Kurucasile ilçesindeki Gemi Insaati Programi tarafindan ahsap gemi yapimciligi gösterildi. Bartin’in unutulmaya yüz tutan denizcilik mirasinin sergilenmesi, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ve diger protokol üyeleri de standi ziyaret ederek ahsap gemi yapimi hakkinda bilgi aldi.

Daha sonra Vali Azizoglu ve beraberindekiler, Turizm ve Otel Isletmeciligi Programinin standina geçerek Üniversitemizin logosunun yansitildigi pastayi kesti. Ziyaretçilerin dikkatini çeken bir diger stantta Ulus ilçesindeki Giyim Üretim Teknolojisi Programi tarafindan hazirlanan giyim model tasarimlari yer aldi.

Ücretsiz Saglik Taramasi Yapildi

Senlikler kapsaminda, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafindan ziyaretçilere; bebek ve çocuklarda ilk yardim, kadinlarda aile planlamasi, çocuk gelisimi, gebelikte akilci ilaç kullanimi, evde hasta bakimi ve saglikli bir göze nasil sahip olunacagi konularinda bilgi verildi. Ayrica standi ziyaret edenlerin kan sekeri ve tansiyonlari ölçüldü.

Gün boyu süren senlikler kapsaminda Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Tarhan tarafindan “Meslek Sahibi Olmak, Sinava Hazirlik ve Yapilmasi Gerekenler” adli bir seminer de verildi.