BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz “Genç Ilahiyat” Programina Ev Sahipligi Yapti

Yayın Tarihi : 03/03/2016

 TRT Diyanet kanalinda canli olarak yayimlanan ve her bölümü farkli bir üniversitede çekilen “Genç Ilahiyat” programi üniversitemize konuk oldu. Üniversitemiz Islami Ilimler Fakültesi tarafindan düzenlenen program Bartin Kültür Merkezinde yogun bir katilimla gerçeklestirildi. Sunuculugunu Mustafa Cihat’in yaptigi programda Nigde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Efkan Uzun “Osmanli Devletinde Kimlik Temelli Isyan Hareketleri” konusunda konustu. Osmanli Devletinde alt ve üst kimlik iliskilerinden bahseden Uzun “Osmanli Devletinde yasanan isyan hareketleri, idareden kaynaklanan sorunlar disinda gerçeklesmistir. Bu isyan hareketleri dis güçler tarafindan desteklenmis, bunlarin sonucunda Osmanli Devletinden çesitli tavizler verilmesi istenmistir. Osmanli Devleti sergiledigi yönetim bakimindan dünyaya örnek olurken bugün bazi yazarlar, kitaplarinda bunlari farkli aksettirme çabasi içerisindedirler.” dedi.

Ögrencilerin Sorulari Cevaplandirildi

Yaklasik bir saat süren programda Uzun, ögrencilerden gelen sorulari da cevaplandirdi. Uzun, sorulan bir soru üzerine atalarimizla övünç duymamiz gerektigini ancak bunun yetmeyecegini aktararak, “Atalarimiz yüzyillar boyunca genisçe bir alanda hâkimiyet sürdürmüsler ve çok iyi isler yapmislar. Sergilenen bu iyi yönetim, atalarimizla övünmemiz için yeterlidir. Ancak sadece bununla övünmek, babamizin yaptiklariyla karin doyurmaya benzer. Biz, çok okuyarak atalarimizi daha yakindan tanimali ve bu mirasi gelecege güvenle tasimaliyiz.” diye konustu.

Mustafa Cihat Konser Verdi

Programin sonunda Mustafa Cihat, yeni albümünde yer alan parçalari seslendirdi. Gençlerin büyük bir coskuyla eslik ettigi konserde Cihat, bazi ögrencilere albümünden de hediye etti.

Programa, Il Müftüsü Mahmut Gündüz, bazi il müdürleri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.