Üniversitemiz Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlügüne Doç. Dr. Çetin Semerci Atandi

Yayın Tarihi : 15/10/2012

Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlügüne, Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Egitim Programlari ve Ögretim Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Semerci atandi. 1966 yilinda Bartin‘da dünyaya gelen Doç. Dr. Semerci; ilk, orta ve lise ögrenimini yine Bartin’da tamamladi. 1989 yilinda Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Egitimde Ölçme ve Degerlendirme Anabilim Dalindan bölüm birincisi olarak mezun olan Semerci, 1992 yilinda Firat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Egitim Bilimleri Anabilim Dalinda yüksek lisans egitimini, 1998 yilinda ise ayni enstitü ve anabilim dalinda doktorasini tamamladi. 1990-1997 yillari arasinda Firat Üniversitesi Teknik Egitim Fakültesinde arastirma görevlisi, 1998-1999 yillari arasinda ise ögretim görevlisi olarak görev yapti. 1999 yilinda Firat Üniversitesi Egitim Fakültesine yardimci doçent, 2009 yilinda ise doçent olarak atandi.

Hacettepe Üniversitesi Egitimde Ölçme ve Degerlendirme bölüm birincisi olmasi dolayisiyla 1989 yilinda 250.000 Türk Lirasi Ihsan Dogramaci Bilim ve Tesvik Ödülü aldi. 1999-2002 yillari arasinda Egitim Bilimleri Bölüm Baskanligi, 2002-2004 yillari arasinda Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Ögretmenligi Bölüm Baskan Vekilligi, 1999-2004 yillari arasinda Firat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardimciligi görevlerini yürüttü. 2012 yilinda Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesine atanan Doç. Dr. Çetin Semerci’nin “Firat Üniversitesinde Ögrenci Basarisinin Ölçülmesinde Kullanilan Yöntemler ile Ölçme-Degerlendirmeye Iliskin Görüsler” konulu yüksek lisans tezi, “Mesleki ve Teknik Egitim Fakültesi Programlarinin Degerlendirilmesi (Program Degerlendirme Modeli ve Ölçme Araçlarinin Gelistirilmesi)” konulu doktora tezi bulunuyor. Iki çocuk babasi olan Semerci’nin, yetmisin üzerinde bilimsel yayini bulunuyor.