Üniversitemiz Dünya Üniversiteler Birligine kabul edildi.

Yayın Tarihi : 10/10/2011

Bartin'in il olusunun 20. yili nedeniyle düzenlenen panelde Bartin Üniversitesinin Dünya Üniversiteler Birligine yapilan basvurusunun kabul edildigini açiklayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, bunun Üniversitemizin 3 yilda geldigi noktanin bir sonucu oldugunu belirtti. Üniversitemiz, egitim-ögretim ve bilimsel anlamda uyguladigi yöntemler ve çalismalarla Uluslararasi Üniversiteler Birliginin de kistaslarina uygun bir üniversite oldugunu gösterdi. Üniversitemizin Birlige üyeligi ile uluslararasi arastirma imkânlarimiz artacak. Dünya çapinda birçok üniversiteyle isbirligi yapilamasinin yolu açilacak. Böylelikle Üniversitemiz, uluslararasi alanda taninarak ögretim elemanlarimiz ile ögrencilerimize yeni ufuklar açilmasi yolunda önemli bir adim atmis olacak. Dünya Üniversiteler Birligi, 120 ülkeden 600 üyeye sahip en önemli yüksekögretim kuruluslarinin basinda geliyor. Birlige üye olmak için uzun süreli görüsmeler ve ölçüm sürecinden geçildi.