BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz bölge tarihine ışık tutacak

Yayın Tarihi : 18/09/2019
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından Bartın ili ve ilçelerini kapsayan arkeolojik çalışmalara başlandı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam tarafından yürütülen "Bartın İli ve İlçeleri Yüzey Araştırması: Bartın'ın Taş Çağlarından Osmanlı Döneminin Sonuna Kadar Olan Dönemlere Ait Kültür Varlıklarının Tespiti ve Belgelenmesi Projesi” kapsamında çalışmalar başladı. Bartın merkeze bağlı Mugada sahil bölgesinden başlatılan ve Amasra ilçesinde devam eden yüzey araştırmaları 14 gün sürecek.

Araştırmalara 6 üniversiteden öğretim elemanları katılıyor
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çam başkanlığındaki yüzey araştırmalarına; Bartın Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora, Dr. Öğr. Üyesi Handan Bilici, Arş. Gör. İzzettin Elalmış ile Arş. Gör. Sinan Paksoy,  Adnan Menderes Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mükerrem Kürüm, Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Suhal Sağlan, Süleyman Demirel Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Arş. Gör. Ercan Verim, Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Yasemin Bora, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Epigraf, Doç. Dr. Bülent Öztürk ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Uzman Nihal Temiz katılıyor.

Rektör Uzun tebrik etti
Proje ekibi, gerçekleştirilen çalışmalar öncesi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Uzun’a desteklerinden dolayı teşekkür eden proje yürütücüsü Doç. Dr. Çam, “Çalışmalarımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ile 16-29 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Proje kapsamındaki çalışmalar, Bartın şehrinin yerel kültür mirasının korunması ve yaşatılmasına yönelik önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Proje ekibini gayretlerinden dolayı kutlayarak çalışmalarında başarılar dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak tüm çalışmalarımızda bölgemizden başlayarak, ülkemizin gelişimine katkı sunmak için gayret ediyoruz. Bu misyonla Sanat Tarihi Bölümü öğretim elemanlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmaları oldukça anlamlı buluyor, Bartın’daki araştırmalar bölgenin tarihine ışık tutacağına inanıyorum.” diye konuştu.

İl yöneticilerine çalışmalar anlatıldı
Proje ekibi ayrıca; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ı, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun’u, Bartın Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Halil Balık’ı ve Amasra Müzesi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, proje detayları hakkında bilgilendirme yaparak, sundukları katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

 

 

 

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi