BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 8’inci Kurulus Yil Dönümünü Kutluyor

Yayın Tarihi : 26/05/2016

Üniversitemiz “8’inci Kurulus Yil Dönümü Etkinlikleri” açilis töreniyle basladi. Etkinligin açilisinda konusan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu Bartin Üniversitesinde 8 yilda yapilanlarin büyük isler oldugunu vurgulayarak “2008 yilinda kurulan üniversitemizin bugün gelmis oldugu nokta Türkiye’deki birçok üniversiteyi kiskandiracak ölçüdedir. Bu üniversitenin akademik olarak bu duruma gelmesini saglayan herkese tesekkür ediyorum. Üniversiteler toplumun isik yollaridir. Bu sebeple üniversitelerde her türlü fikrin korkusuzca savunulmasi gerekir. Eskiler ‘Hakikatin günesi fikirlerin çatismasindan dogar’ demistir. Üniversitelerimizde çatisalim, ama fikirlerimizi çatistiralim. Bartin Üniversitemizin de böyle bir asamaya gelmis oldugunu görmekten mutluluk duyuyorum.” dedi.

“Geride Kalan 8 Yil Dolu Dolu Geçti”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise üniversitenin 8 yilda büyük yol kat ettigini kaydederek, “Geride biraktigimiz 8 yillik süreç üniversitemizde dolu dolu geçmistir. Mesaimizin her dakikasi mutlaka üniversitemizin yararina yapilan çok güzel islerle, faaliyetlerle geçti. Üniversitemiz kuruldugunda 3 fakülte ve 1 meslek yüksekokuluyla baslamistik. Bu fakültelerden 2 tanesi yasayla kurulan fakat faaliyette olmayan fakültelerimizdi. Bugün 7 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve enstitülerimiz dâhil olmak üzere 130’a yakin programla üniversitemiz, çevresinde saygiyla söz edilen bir konuma gelmistir.” diye konustu.

“Gün 24 Saat, Ama Biz 48 Saat Çalistik”

Bartin Üniversitesinin 2008 yilindan bu yana hem sayisal hem de nitelik olarak büyüdügünü ifade eden Rektör Kaplan, “Bir yandan fiziki yapilanma bir yandan ögrenci alimlari bir yandan da bilimsel anlamda yogun bir mesaimiz olmustur. 2008’in Eylül ayinda göreve basladigimizda ‘Gün 24 saat, ama biz 48 saat bilinciyle çalisacagiz’ demistik. Öyle de oldu. Geldigimiz noktada, üniversitemiz hem ögrenci sayisini artirmis hem fiziki yapilanmasini güçlendirmis hem de akademik noktada iyi yerlere ulasmistir. O bakimdan biz bundan sonraki süreçlerde de üniversitemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.” seklinde konustu.

Halk Oyunlari Ekibi Büyük Alkis Aldi

Açilis konusmalarinin ardindan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus yönetimindeki Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi sahne aldi. Halk Oyunlari Ekibi birbirinden güzel karma eserleri sahneledi. Katilimcilarin da eslik ettigi gösterinin sonunda, oyun ekibi büyük alkis aldi.

Ibrahim Sadri Siirleriyle Büyüledi

Etkinlikler kapsaminda ünlü sair ve siir yorumcusu Ibrahim Sadri de ögrencilerle bir araya geldi. Kayip Bagajlar Orkestrasi esliginde sevilen siirlerini seslendiren Ibrahim Sadri; Necip Fazil Kisakürek, Atilla Ilhan ve Abdurrahim Karakoç’tan da siirler okudu. Siir dinletisinde katilimcilar da zaman zaman Sadri’nin seslendirmis oldugu siirlere eslik etti.