BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 7 Ülkeden Misafirlerini Agirladi

Yayın Tarihi : 03/07/2015

Bartin Il Milli Egitim Müdürlügü “Erasmus Plus Programi” kapsaminda yürütülen “Avrupa’nin Saglikli Yasayan Gençleri, Gençlik Degisim Projesi” ile 7 ülkeden gelen 35 ögrenci, Üniversitemiz AB Projeleri ve Diger Ülkeler Projeler Koordinatörlügü tarafindan organize edilen etkinlik kapsaminda Bartin Üniversitesine geldi. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafindan karsilanan gençler, üniversite hakkinda bilgiler aldi. Rektör Kaplan, ögrencilere yaptigi konusmada basta sigara olmak üzere kötü aliskanliklardan uzak durmalari ögüdünde bulundu.

Bartin Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Onat ise üniversite olarak 10 farkli ülkeden 20 üniversiteyle ögrenci degisimi anlasmasi yaptiklarini kaydederek, önümüzdeki dönem 5 ögrenci Italya’dan ve 5 ögrenci de Ispanya’dan kabul edeceklerini söyledi.

Ardindan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokuluna geçen gençler, Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibinden ve ögretim elemanlarindan geleneksel oyunlari ögrendiler. Ögrendikleri ‘Damat Halayi’ oyununu çok seven gençler, dakikalarca bu oyunu oynayarak keyfini çikardilar. Daha sonra gençler, göz bantlari takarak içinde zil olan top ile goalball oynadilar.
Ispanya, Italya, Portekiz, Letonya, Almanya ve Ingiltere’den gelen yabanci misafirler, ziyaretin sonunda giydikleri Bartin Üniversitesi tisörtleriyle fotograf çektirdiler.