BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz 13’üncü mezunlarını verdi

Yayın Tarihi : 17/09/2021
Üniversitemiz, 13’üncü mezuniyet töreninde 3 bin 536 lisans ve önlisans öğrencisini düzenlenen görkemli törenlerle mezun etti.

Üniversitemiz 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni salgın tedbirleri çerçevesinde Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirildi. 6 ayrı program halinde gerçekleştirilen törenlerde 3 bin 536 lisans ve önlisans öğrencisi mezun olmanın heyecanını yaşadı. Öğrencilerinin mezuniyet sevincine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile akademisyenler ve mezunların aileleri ortak oldu.

“Bartın Üniversitesi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor”

Gerçekleştirilen törene katılan Bartın Valisi Sinan Güner, yaptığı konuşmada Üniversitemizden övgüyle bahsederek “Bartın Üniversitesi ilimizin önemli bir değeri. 13 yıldır her geçen yıl, benim şahit olduğum 3 yıl da dâhil olmak üzere her geçen gün ilimize bilimsel, sosyal, ekonomik anlamda büyük katkılar sağlamaktadır. 3 yıllık kısa bir süre içerisinde dahi geldiği nokta ve gösterdiği gelişim açısından gerçekten takdire şayan olmuştur. Bartın Üniversitesi sadece ilimizin değil bölgemizin ve ülkemizin de bir üniversitesi haline gelme noktasında emin adımlarla ilerliyor” dedi.

“Bartın Üniversitesinin başarılarıyla gurur duyuyoruz”  

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise törende yaptığı konuşmada Üniversitesmizin başarılarıyla gurur duyduklarını kaydetti.

Tunç, “Cumhurbaşkanımız Filyos projesine çok önem veriyor. Türkiye’nin önemli projelerinden bir tanesi ve bu projeye de en yakın akademik kadro da burada. Dolayısıyla ihtisaslaşma noktasında Valimiz ve Rektörümüz çok büyük gayret gösterdiler. YÖK tarafından ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanında Bartın Üniversitemiz ihtisaslaşan üniversite seçildi. Böylece Bartın Üniversitesi artık sadece Bartın’a değil bölgesine ve Türkiye’ye akademik anlamda hizmet veren bir yükseköğretim kurumu haline geldi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz”

13’üncü mezuniyet töreniyle gurur verici günlerden birini daha yaşadıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bugün Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunun 13’üncü yılında öğrencilerimizi hayatlarındaki yeni başlangıçlara yolcu etmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe doğru bir adım daha attığı bu günde pırıl pırıl gençlerini, azim ve umut dolu yürekleriyle mezun ediyoruz” şeklinde konuştu.  
   
“Her geçen büyüyor ve sürdürülebilir bir gelişim gösteriyoruz”

Rektör Uzun, Üniversitemizin yaptığı çalışmalarla her geçen gün adından biraz daha bahsettirmeyi başardığının altını da çizerek “Bartın Üniversitesi ailesi her geçen büyüyor ve sürdürülebilir bir gelişim gösteriyor. Bugün 18 binden fazla öğrencimiz bulunuyor. Mezun ettiğimiz öğrenci sayısı ise 20 bini aştı. Bartın Üniversitesinin 81 ilimizden olduğu gibi artık 5 kıtadan 72 farklı ülkeden öğrencileri olan bir yükseköğretim kurumu haline geldi. 656 akademik ve 421 idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için yorulmadan çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kutlubey Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde gerçekleştirilen törende Üniversitemiz 2020-2021 Akademik Yılı birincisi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Rabia Koç, bir konuşma yaparak mezuniyet kütüğüne isminin olduğu plaketi çaktı.

Üniversitemizin lisans birinciliğini Rabia Koç ile birlikte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Çağdaş Özkan ve Özkan Avcı paylaşırken, ikinci Eğitim Fakültesinden Elif Akgün ve üçüncü Edebiyat Fakültesinden Caner Menderes oldu. Önlisans programlarında ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Merve Tek birinci, Bartın Meslek Yüksekokulundan Tufan Uzunçelebi ikinci, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Vildan İpek ile Aleyna Çakır ise üçüncü oldular.

Büyük bir coşku yaşandı

Üniversitemizde, fakültelerinde ve meslek yüksekokullarında dereceye girenlere ödülleriyle birlikte başarı belgelerinin de verildiği törende hep bir ağızdan mezuniyet yemini edildi. Geri sayımla birlikte keplerin atılmasıyla ise büyük bir coşku yaşandı. Kep atma seremonisinin ardından sona eren törenler sonrası öğrenciler, Kutlubey Yerleşkesinde kendileri için hazırlanan alanlarda fotoğraflar çektirdi. 


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak